Dan Simedru este pregătit să renunţe la funcţia de prefect

18 octombrie 2012 17:340 comments

Ziua şi schimbarea în ce priveşte lista USL cu candidaţii la alegerile parlamentare din decembrie 2012. Prefectul de Alba, Dan Coriolan Simedru, spune că este pregătit să îşi dea demisia, dacă i se va cere şi precizează că soarta sa va fi decisă în şedinţa de Guvern de marţea viitoare.
Potrivit unor surse, prefectul de Alba, Dan Simedru, şi-ar fi înaintat joi demisia din funcţie, aceasta fiind depusă la Ministerul Administraţiei. Contactat telefonic, Dan Simedru a infirmat informaţia. „Nu mi-am dat demisia. Mandatul meu, de exercitare temporară a funcţiei de prefect al judeţului Alba, va expira şi va trebui prelungit. Se va decide marţi în şedinţa de guvern. Ar mai fi şi alte motive. Nu mi-am dat demisia, dar dacă va trebui, o să mi-o dau”, ne-a declarat prefectul Dan Simedru.
Conform unor surse, Dan Simedru ar fi revenit spectaculos în cursa pentru nominalizarea pentru un colegiu de deputaţi, din partea PNL. Se pare că acesta are sprijinul colegilor de la Bucureşti şi va fi validat ca şi candidat în colegiul Cugir-Zlatna, deşi organizaţia judeţeană a liberalilor l-a votat şi propus pe Mihai Nicuşor.
Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Alba, Ada Rus, ne-a declarat că presupusa demisie a prefectului Dan Simedru nu este confirmată. „În acest moment (n.a joi după amiază), ştirea despre demisia prefectului nu este confirmată. Ţinând cont de faptul că avem o responsabilitate faţă de cetăţeni şi că ne-am asumat o transparenţă totală a Instituţiei Prefectului Alba în ce priveşte activitatea sa, în momentul în care ar exista o demisie a prefectului am fi primii care am confirma un aasemenea gest”, a preciyat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Alba.
Trebuie precizat faptul că Dan Simedru a mai fost deputat în perioada 2000 – 2004 pe listele PNL şi, iniţial, s-a înscris în competiţia internă a PNL pentru a candida şi în 2012 pentru Colegiul Cugir-Zlatna.
Decizia finală a candidaţilor PNL, pe colegiile din Alba care le revin, se va lua cel mai probabil vineri, la Bucureşti.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com