Dansuri medievale, teatru, pictură şi modelaj la „Şcoala de vară” a Sebeşului

1 iulie 2012 11:030 comments

Ajunsă la cea de-a treia ediţie, „Şcoala de vară” este organizată în perioada 26 iunie- 26 iulie de către Asociaţia GISAS Sebeş, în parteneriat cu Grupul Şcolar Industrial Sebeş, Primăria Municipiului Sebeş, Casa Corpului Didactic Alba şi Clubul Rotary Sebeş.
Activitatea se adresează elevilor din întreaga zonă a municipiului şi este structurată pe diverse ateliere.
Elevii vor învăţa să picteze în acuarelă sau pe sticlă, să confecţioneze bijuterii hand-made, să realizeze diverse articole decorative sau modelaj. Nu sunt uitate nici tradiţiile şi obiceiurile populare, iar iubitorii de literatură se pot înscrie la atelierul de teatru.
Muzica şi dansurile medievale sunt atracţia ediţiei din acest an, prin aceste ateliere încercându-se a se recrea atmosfera specifică odinioară Cetăţii Muhlbach.
Atelierele de croşetat, de croitorie sau fotojurnalism aduc un plus de dinamism activităţilor Şcolii de vară.
„Având în vedere succesul ediţiilor din anii 2010 şi 2011, unde au participat aproximativ 200 de elevi din toate şcolile din Sebeş, sperăm ca acest proiect educaţional să devină o tradiţie pentru oraş. Atelierele propuse reprezintă pentru elevi o alternativă constructivă de petrecere a timpului liber pe perioada vacanţei de vară”, a precizat Irimie Petronela, unul dintre organizatori.
Lansarea „Şcolii de vară” a avut loc joi, 28 iunie, la ora 10.00, în incinta Şcolii cu clasele I-VIII „Silviu Cărpinişianu” – structură a Grupului Industrial Sebeş.
La eveniment au participat Deak – Szekely Szilard Levente, directorul Casei Corpului Didactic Alba şi Camelia Henegariu, inspector şcolar de specialitate.
Înscrierile elevilor se fac inclusiv în data de 28 iunie, după deschiderea oficială.
Evenimentul este coordonat de prof. Ana Filip şi prof. Petronela Irimie.
Şcoala de vară se va finaliza cu o expoziţie a produselor create de elevi şi un spectacol desfăşurat în incinta Muzeului „Ion Raica” din Sebeş. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com