DEER continuă parteneriatul de învățământ dual și în 2021

7 iulie 2021 18:390 comments

 

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice, continuă și anul acesta parteneriatul cu patru unități de învățământ, din trei zone geografice ale țării, pentru susținerea învățământului în sistem dual.

DEER încurajează tinerii să opteze pentru o viitoare carieră în domeniul energetic și a încheiat parteneriate cu patru instituții de învățământ, în sistem dual, pentru trei profiluri de specialitate: exploatare joasă tensiune; protecții relee, automatizări; exploatare centrale, stații și rețele electrice.

Instituțiile de învățământ partenere sunt: Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca, cu 20 de locuri disponibile, Colegiul Tehnic “Traian Vuia” Oradea, cu 5 locuri disponibile (zona Transilvania Nord); Liceul Tehnologic “Dorin Pavel” Alba Iulia, cu un număr de 24 de locuri disponibile (zona Transilvania Sud); Liceul Tehnologic Energetic “Elie  Radu” Ploiești, cu 24 de locuri disponibile  (zona Muntenia Nord).

În cadrul parteneriatului, DEER asigură fiecărui elev al claselor profesionale pe care le susține o bursă lunară în valoare de 500 lei, suplimentar față de cea de 200 lei/lună oferită de stat, la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăuga un premiu de stimulare a performanței de 200 de lei/lună. Elevii vor beneficia de condiții excelente de pregătire practică, inclusiv în instalațiile DEER, precum și de echipament de lucru și de protecție, dar și de examinare medicală periodică gratuită. După obținerea calificării pentru meseria de electrician, absolvenții vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul Distribuție Energie Electrică Romania sau în altă companie din Grupul Electrica.

DEER, parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator national de distribuție a energiei electrice, cu o acoperire de 18 județe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României.   

Distribuție Energie Electrică Romania oferă servicii pentru peste 3,8 milioane de utilizatori, prin intermediul unei rețele de distribuție de aproximativ 198.988 kilometri. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serviciul PR & Comunicare DEER, 07.07.2021

 

 

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com