DELEGAŢIE A IPA REGIUNEA 2 ALBA ÎN SLOVENIA

17 iunie 2013 07:520 comments

jandarmiÎn perioada 23-26 mai a.c. doi jandarmi, reprezentanţi ai IPA REGIUNEA 2 ALBA, au participat la a XIV – ediţia a Conferinţei Secţiilor Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor din centrul şi estul Europei. Întâlnirea internaţională s-a desfăşurat în localitatea Kranjska Gora, Slovenia şi a avut ca temă “ Salvările montane şi rolul jandarmeriei şi poliţiei în salvările montane”.
Ţara noastră a fost reprezentată de un comitet condus de comisar şef (r) dr. Mircea I. Gherghiţă – secretar general al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Secţia Română. Alexandru Belaşcu şi Ştefan Duru au făcut parte din delegaţie, primul în calitate de vicepreşedinte şi al doilea ca secretat al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba. Alături de România au mai participat delegaţii din Cehia, Austria, Germania, Turcia, Ungaria, Rusia, Moldova, Finlanda, Lituania, Letonia, Polonia, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Croaţia, Slovenia, iar din partea Biroului Permanent Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor a participat Wolfgang Gabrutsch – asistent internaţional trezorier.
Dezbaterile din cadrul conferinţei au urmărit evidenţierea modului de operare a structurilor cu atribuţii pe linia căutării, descoperirii şi salvării victimelor accidentelor montane. În acest sens, şeful echipei de salvatori montani din Kranjska Gora precum şi un ofiţer de poliţie din cadrul Unităţii de Poliţie Montană din Slovenia au prezentat amănunţit modul de acţiune şi de cooperare a structurilor montane pe timpul intervenţiilor din zona de responsabilitate, precum şi demersurile întreprinse pentru prevenirea accidentelor în munţi.
Este prima dată când o delegaţie a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba participă la această conferinţă internaţională, iar această participare, coroborat cu materialele promoţionale distribuite, apreciem că a dus la promovarea unei imagini frumoase a Judeţului Alba şi la trezirea interesului străinilor de a lua contact cu istoria, cultura, tradiţiile şi frumuseţile naturale ale României.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com