Deputaţii din Alba au cheltuit 99.093 lei cu salariile personalului angajat

15 iulie 2012 18:020 comments

Deputaţii din Alba au cheltuit, în primele 5 luni din acest an, sume consistente, atât pentru plata subalternilor de la birourile parlamentare din teritoriu, cât şi pentru cheltuielile cu bunuri şi servicii, aferente acestor birouri.
Potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, la cheltuielile cu personalul, campion pe judeţ este deputatul PSD, Radu Coclici, care a plătit salarii de peste 6.500 de lei, în fiecare lună. Pe locul doi se află deputatul PDL, Corneliu Olar, ai cărui angajaţi din teritoriu au primit lunar între 4.700 şi 5.200 de lei, urmat de Călin Potor (PNL), Teodor Atanasiu (PNL) şi Clement Negruţ (PDL), cu o medie de cheltuieli cu personalul de 4.300 de lei pe lună.
În cele 5 colegii uninominale din judeţul Alba, cheltuielile cu salariile personalului angajat în cadrul birourilor parlamentare, în perioada ianuarie – mai, au fost, în total, de 99.093 de lei.
Cel mai puţin s-a cheltuit pentru biroul deputatului Clement Negruţ (20.817 lei) iar cel mai mult pentru cel al deputatului PSD, Radu Coclici, reprezentând suma de 32.485 lei. Cheltuieli consistente au avut şi ceilalţi deputaţi: Corneliu Olar (PDL) – 24.237 de lei; Călin Potor (PNL) – 21.848 de lei; Teodor Atanasiu (PNL) – 21.520 de lei.
Precizăm că aceste cheltuieli includ salarii nete achitate angajaţilor şi colaboratorilor pe bază de stat de plată şi sumele virate, aferente bugetelor şi fondurilor centralizate ale statului.
În aceeaşi perioadă, cheltuielile cu bunuri şi servicii au costat 103.206 lei. Cel mai mult a plătit Clement Negruţ, costurile pentru cabinetul său ridicându-se la 23.807 lei. Acesta este urmat îndeaproape de Călin Potor (23.333 de lei), Teodor Atanasiu (22.955 de lei), Corneliu Olar (20.786 de lei) şi Radu Coclici (12.325 de lei).
Cheltuielile cu bunuri şi servicii includ: chiria şi utilităţile pentru sediul birourilor parlamentare; carburantul pentru transport auto în circumscripţie; consumabile; cheltuieli de protocol pentru primirea invitaţilor străini şi români; materiale şi ustensile pentru curăţenie; diurna, cazarea şi transportul angajaţilor şi colaboratorilor birourilor pentru deplasarea în circumscripţie şi la Parlament; publicaţii şi abonamente la presa locală şi naţională; cărţi; cost abonament suplimentar telefon mobil, solicitat peste cel standard; abonament şi cost trafic pentru card date şi acces pe internet: laptop şi telefon mobil; anunţuri în mass-media etc.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com