Deputatul Florin Roman a iesit temporar din greva foamei dupa ce a vorbit cu Dragnea si Orban

19 septembrie 2017 12:000 comments

După ce a fost publicat în Monitorul Oficial alocarea a 18,8 milioane lei pentru Monumentul Unirii de la Alba Iulia şi pentru Centenarul Unirii la Alba Iulia (anul 2018), deputatul liberal a întrerupt greva foamei pe care o începuse cu câteba ore mai devreme.

Iată ce spune deputat PNL de Alba Florin Roman despre „Centenarul Marii Uniri” și decizia de a opri protestul din Parlament: „În urma discuției cu dl Liviu Dragnea și cu președintele PNL, Ludovic Orban vă comunic următoarele:

– au fost alocați azi și nu anul viitor 18,8 milioane de lei Ministerului Culturii pentru realizarea Monumentului Unirii;
– dl Dragnea a garantat ca PSD nu susține proiectul cu prag de 10 la suta cerința a UDMR;
– Voi suspenda greva foamei, deoarece in ceasul al 12-lea a existat o reactie a PSD pe ambele subiecte invocate de mine. Am reusit sa oprim o prevedere inutila si provocatoare in legea administratiei publice, in 2017 cand romanii si maghiarii se inteleg cel mai bine din toata istoria. Am reusit sa obtinem, in acelasi timp, banii pentru centenar la Alba Iulia.
– Puterea trebuie sa invete sa dialogheze pe subiecte de interes si sensibilitate nationala; altfel nu ajungeam aici.
– Daca voi constata ca PSD a mintit azi, voi fi primul sa va anunt si sa reiau protestele.
– 2018 trebuie sa fie anul tuturor romanilor, un an al respectului reciproc, un an in care Statul Roman sa ne poate face mandri pe toti, sa fie un stat functional si nu unul captiv unei majoritati a pumnului in gura sau a guvernaii discretionare.

Mai jos aveţi copia documentului care confirma alocarea sumei de 18,8 milioane de lei (cheltuieli de capital) pentru realizarea Monumentului Unirii a fost publicată in aceasta seara in Monitorul Oficial! Se poate!”

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com