Deputatul Florin Roman: Le cerem liderilor UDMR sa ne respecte istoria

16 mai 2017 17:212 comments

Deputatul PNL Alba Florin Roman a dat presei următorul comunicat ca un răspuns faţă de anumite declaraţii ale liderilor UDMR la congresul de la Zalău:

Istoria românilor nu poate fi obiectul niciunui troc politic și trebuie respectată de către toți cetățenii acestei țări, indiferent de etnia lor.

L-am auzit recent pe domnul Marko Bela, unul dintre liderii marcanți ai UDMR, întrebându-se retoric, la o reuniune de partid, ce ar trebui să sărbătorească maghiarii din România în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire.

Maghiarii din România sunt cetățeni români, au aceleași drepturi ca și noi și considerăm că Centenarul Marii Uniri este un prilej de sărbătoare pentru toți cetățenii acestei țări.

La 1 Decembrie sărbătorim unitatea noastră, libertatea noastră și aspirațiile noastre naționale. Pentru actul istoric de la 1 Decembrie 1918 au murit oameni, alții au făcut închisoare, dar nimic nu le-a stat în cale în momentul în care au decis cu toții, munteni, moldoveni, ardeleni, bănățeni, că aparțin aceluiași neam, că trebuie să formeze împreună o țară.

La 1 Decembrie 1918 au sărbătorit și s-au îmbrățișat de-a valma, la Alba Iulia, și români, și maghiari. Toți sărbătoreau o țară, un ideal împlinit.

Asta vom sărbători și în 2018. Ne vom bucura de cei 100 de ani care au trecut de la făurirea statului național, ne vom aduce aminte de istoria acestor ani, de tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, și cu bune, și cu rele, și ceea ce e mai important, vom arăta că suntem o națiune matură, care privește spre viitor fără a uita însă de trecut.

Nu-i putem obliga pe liderii UDMR să se bucure alături de noi la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, dar le putem cere să ne respecte istoria.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com