Derularea Proiectului „La tine acasă, îngrijire socială la domiciliu Alba Iulia”, luna 15 de Proiect

25 noiembrie 2020 20:380 comments

 

          

COMUNICAT DE PRESĂ

Derularea Proiectului „La tine acasă, îngrijire socială la domiciliu Alba Iulia”,

luna 15 de Proiect

  Direcția de Asistență Socială din subordinea Consiliului local al Municipiului Alba Iulia derulează proiectul dedicat îngrijirii la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia.

            Proiectul are ca scop reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile (vârstnici) prin furnizarea de servicii de îngrijire la domiciliu: asigurare igienă, hidratare, hrănire, sprijin administrare medicamentație, mobilitate, comunicare. Practic, se înființează o unitate de îngrijire la domiciliu, utilată cu tot ceea ce este necesar pentru a se pune în slujba celor cu nevoi. Numărul vârstnicilor este de minim 165 de persoane dependente din municipiul Alba Iulia.

            Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului -reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor

vulnerabile (vârstnici) din Alba Iulia prin furnizarea unor servicii integrate de îngrijire la domiciliu, de recuperare /reabilitare, consiliere socială, juridică și de informare.

            Rezultate așteptate: Proiect manageriat cu succes; Coordonarea proiectului-selectare/angajare personal proiect; Dotarea unității de îngrijire la domiciliu; Elaborarea documentației serviciu social în vederea licențierii; Informarea și promovarea serviciilor acordate pentru cel puțin 165 persoane cu domiciliul în Alba Iulia; 2 cursuri pentru 9 specialiști implicați în furnizarea serviciilor sociale perfecționați; 165 de contracte pentru acordarea de servicii integrate și 165 planuri individualizate de îngrijire și asistență pentru vârstnicii recrutați în grupul țintă în cadrul proiectului; Furnizarea de servicii sociale primare, 165 de persoane varstnice beneficiare de servicii de îngrijire la domiciliu, din care cel puțin 95 de beneficiari vor avea asigurate servicii de: informare și consiliere juridică, consiliere psihologică și servicii de kinetoterapie.  

            Până în prezent avem în programul nostru un număr de 50 de persoane vârstnice dependente care se bucură de servicii integrate de îngrijire la domiciliu, de recuperare prin kinetoterapie, socio-profesionala, consiliere socială, psihologică, juridică și de informare adecvate nevoilor specifice, adresate varstnicilor din Municipiul Alba Iulia.

            Prin implementarea până acum a proiectului s-au obținut următoarele rezultate:

  • angajare personal proiect -7 îngrijitoare bătrâni la domiciliu, 1 medic, 1 kinetoterapeut;
  • dotarea unității de îngrijire la domiciliu: s-au achiziționat obiecte de mobilier, echipamente, materiale necesare desfășurării în bune condiții a proiectului;
  • s-au achiziționat produse necesare pentru realizarea activității de bază ale vieții zilnice pentru 165 de beneficiari (pilote, lenjerii de pat, halate, papuci de casă, prosoape, fețe de masă, măști și mănuși de protecție).
  • pentru îngrijitoare bătrâni la domiciliu s-au achiziționat genți medicale, 42 halate ingrijitori, 3000 masti de protectie, 600 set manusi latex, 200 bucati gel antibacterian si dezinfectant;
  • informarea și promovarea serviciilor acordate s-a făcut pentru apoximativ 249 persoane vârstnice cu domiciliul în Alba Iulia până în prezent;
  • până la această dată s-au întocmit contracte pentru furnizarea de servicii sociale de îngrijire la domiciliu și planuri individualizate de îngrijire și asistență pentru 50 de persoane vârstnice cu domiciliul în Alba Iulia;
  • s-a realizat 1 curs de formare și perfecționare pentru 8 specialiști implicați în furnizarea serviciilor sociale;
  • serviciul de îngrijire la domiciliu „La tine acasă, îngrijire socială la domiciliu Alba Iulia”a fost licențiat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale prin Licența de Funcționare Seria LF, nr. 0009974.

            Proiectul vizează, de asemenea evitarea instituționalizării persoanelor în centrele de îngrijire şi asistență. Acest lucru are ca rezultat reducerea costurilor plătite de către albaiulieni pentru întreţinerea persoanelor vârsnice dependente în instituţii. Ne dorim totodată și conștientizarea comunităţii albaiuliene cu privire la importanța acestor servicii, îngrijirea la domiciliu permiţând familiilor să rămână unite, acasă, în mediul lor, acolo unde se simt cel mai bine.

            Grija și respectul față de cei din jur înseamnă civilizație, iar zâmbetul și uneori o lacrimă a vârstnicilor pe care îi îngrijim, în semn de mulțumire, e cea mai mare dovadă a necesității acestui serviciu.

            Persoană de contact: Cristescu Adela Tania, Manager Proiect

            Tel/Fax: 0258/810325;

            E-mail: social@apulum.ro

            „La tine acasă, îngrijire socială la domiciliu Alba Iulia”, cod proiect 125682, Proiect co-finanţat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2010, în baza contractului de finanţare POCU nr. POCU/436/4/4/125682, încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene prin OIR-POSDRU Regiunea Centru.

            Beneficiar: Direcția de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia

            Locul de implementare al proiectului: Direcția de Asistență Socială cu sediul în Alba Iulia, B-dul Republicii, nr.26, județul Alba

            Alte detalii proiect: Valoare totală eligibilă: 2.727.510,31 lei; Asistență financiară nerambursabilă: 2.672.818,60 lei; Contribuție proprie: 54.691,71 lei; Dată începere proiect: 1.08.2019; Dată finalizare proiect: 31.01.2022 (30 de luni).

            Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

 

              

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com