Destinatie de vacanta: Smida Jazz Festival 2017

15 august 2017 08:165 comments

În perioada 25-27 august 2017 în Munţii Apuseni are loc a doua ediţie a Smida Jazz Festival. Cătunul Smida se află într-o zonă montană superbă din judeţul Cluj, în apropiere de graniţa cu judeţul Alba.

Capii de afiş ai evenimentului sunt GoGo Penguin (Marea Britanie) şi Bugge Wesseltoft (Norvegia).

„Smida Jazz Festival, un proiect cultural unic în România, axat pe promovarea jazz-ului contemporan şi a abordărilor inovatoare în muzica de jazz, are ca scop promovarea combinării mai multor genuri muzicale, precum și a dialogului cultural ce angajează mai multe țări, întrucât artiștii agreați sunt atât români, cât și străini, iar dimensiunea festivalului este una internațională. Smida Jazz Festival este organizat de Asociația Transylvanian Cultural Development, care își propune să contribuie activ la dezvoltarea regiunii Transilvaniei, prin promovarea locului de desfășurare, cât și a produselor, respectiv tradițiilor locale. De asemenea, asociația își propune să susțină jazzul contemporan, atât românesc, cât și străin, încercând o simbioză, o sinteză a mai multor genuri și stiluri de muzică. Aceste stiluri lipsesc din peisajul muzical românesc, dar și est-european, contextul cultural actual caracterizându-se prin prezența unor evenimente dedicate jazzului tradițional”, spun organizatorii evenimentului.
 
Localitatea Smida din judeţul Cluj se află la altitudinea de 1.100 de metri. La recensământul din 2007 număra 22 de persoane.
 
Programul Smida Jazz Festival 2017:

Vineri, 25 august 2017

JazzyBit (România)
The Kandinsky Effect (Franţa)
Tingvall Trio (Germania)

Sâmbătă, 26 august 2017

Trompetre (România)
Sickpicnic (Ungaria)
GoGo Penguin (Marea Britanie)

Duminică, 27 august 2017

Iordache (România)
Eric Vloeimans’s Gatecrash (Olanda)
Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz (Norvegia)
 
De ştiut!

Abonamentele asigură accesul la concertele și activitățile ce alcătuiesc programul festivalului, pe întreaga durată a acestuia, între 25 și 27 august, adică pe parcursul a 4 zile și 3 nopți. Până în 20 august, prețul unui abonament este de 99 de lei, iar între 21 și 25 august va fi de 119 lei.

Abonamentele pot fi cumpărate și off-line din: librăriile Humanitas și Cărturești din țară, Orange și Vodafone, cinematograful Florin Piersic, Agenția Teatrală, Wens Tour (Agenția Eroilor) – Cluj-Napoca.

Trei zile de festival: 99 de lei (preţ valabil până la 20 august)
O zi de festival: 45 de lei
Trei zile de camping: 35 de lei.

În interiorul suprafeței de desfășurare a festivalului, orice cumpărare (mâncare, băutură, cărți, CD-uri, materiale promoționale etc.) se va face NUMAI cu TOKEN-uri. Acestea pot fi achiziționate de la INFO POINT cu bani gheață sau cu cardul, dar în preajmă nu este ATM. Prețul unui TOKEN este 8 LEI, iar acestea sunt returnabile.

Trebuie respectate toate zonele amenajate și delimitate ca atare, inclusiv cele pentru intrarea în și ieșirea din zona de desfășurare a festivalului, precum și cele ce marcheză parcarea și camping-ul.

Respect și o atitudine responsabilă trebuie manifestate și în atitudinea față de mediul încojurător, cu atât mai mult cu cât zona este arie protejată.
Este permisă intrarea cu apă, scaune pliante, iar animalele de companie sunt și ele binevenite.

Nu este permisă intrarea cu alimente și băuturi alcoolice din afară.

Printre sponsori se numără şi SILVA, aşadar ei vor avea exclusivitate. Berea e dulce, aproape nebăubilă. Aşa am păţit la Gărâna Jazz Festival: toţi comercianţii vindeau bere Silva, care are un gust… greu de descris în cuvinte cuminţi !

Pentru a rămâne în camping este necesară achitarea unei taxe de campare, sub forma unui abonament (35 de lei/3 nopți/o persoană) sau a unui bilet pentru o zi (15/ o noapte/ o persoană).

Vremea se anunță însorită, cu temperaturi cuprinse  între 18 și 21 de grade – ziua, respectiv 9 și 10 grade – noaptea.

În Smida nu este magazin, doar la Doda Pilii, unde se poate ajunge uşor într-o plimbare pe jos.

Lacul din apropiere (coada vestică a lacului Beliş-Fântânele se află în Smida) poate fi o variantă de distracţie pe timpul zilei, dacă va fi cald. Fotografii au ce imortaliza !

 
Camparea

1.cu cortul: la campingul festivalului, în curtea şi în casele oamenilor sau
2.la pensiunile din zonă

Tabăra Ic Ponor: 0744.272.465
Pensiunea Alex: 0728.095.872 – rezervată în întregime
Pensiunea Șușman: 0729.066.466
Pensiunea Dariana: 0729.016.278
Pensiunea Maria: 0742.131.424.
 
Spre Smida cu maşina

Se poate ajunge:
– din Cluj – via Gilău – Căpuşu Mare, Râşca, Dealu Negru, Beliş, Bălceşti, Dealu Botii, Răchiţele, Doda Pilii, Smida
– din Alba Iulia – via Turda, – Săvădisla, Gilău, Căpuşu Mare, Râşca, Dealu Negru, Beliş, Bălceşti, Dealu Botii, Răchiţele, Doda Pilii, Smida
– din Alba Iulia – via Cîmpeni – Horea, Mătişeşti, Poiana Horea, Beliş, Bălceşti, Dealu Botii, Răchiţele, Doda Pilii, Smida
– din Alba Iulia – via Cîmpeni – Horea, Mătişeşti, Poiana Horea, Giurcuţa de Sus, Smida (doar pentru maşini 4×4)
– din Oradea – via Aleşd – Negreni, Răchiţele, Doda Pilii, Smida.
 
Distanţe pe şosea:
Cluj-Gilău-Căpuşu Mare-Râşca-Beliş-Smida 78 km
Alba Iulia-Turda-Gilău-Căpuşu Mare-Râşca-Beliş-Smida 171 km
Alba Iulia-Cîmpeni-Horea-Mătişeşti-Poiana Horea-Beliş-Smida 171 km (varianta scurtă este doar pentru maşini 4×4: Mătişeşti-Poiana Horea-Giurcuţa de Sus-Doda Pilii-Smida)
Oradea-Aleşd-Negreni-Bologa-Răchiţele-Doda Pilii-Smida 127 km.
 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com