Dezbatere privind integrarea femeilor rome pe piaţa muncii

5 septembrie 2012 15:340 comments

La Alba Iulia a avut loc o nouă dezbatere iniţiată de Asociaţia Pakiv România pe tema îmbunătăţirii accesului femeilor rome pe piaţa muncii.
Alături de cei de la Pakiv s-au aflat Ionela Gavrilă – Universitatea Alba Iulia, Ovidiu Negrea Oprean – Asoc. AS 2001, Ştefan Rusu – Asociaţia SM Speromax Alba Iulia, Zsolt Grigoruţ – CJ Alba, Valentin Frâcea – DGASP Alba, Anca Tabără – Asociaţia Pro Tinereţe, Marcela Şerban – Prefectura Alba, Gabriela Mureşan – Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Emil Comşa – ANTREC România, reprezentanţii unor societăţi comerciale şi ziarişti.
La finalul întâlnirii, preşedintele Pakiv, Gruia Bumbu, a declarat: „Este important să vedem care este punctul de vedere al autorităţilor, al societăţii civile şi a mediului de afaceri în vederea îmbunătăţirii acestui model pe care dorim să îl generăm. Am discutat despre cum putem să întărim, din punct de vedere economic, comunitatea de romi. Am discutat despre rolul şi responsabilitatea comunităţilor de romi în aducerea unui aport la economia naţională. În urma dezbaterii de azi, am putea spune că există dorinţa de a se ajunge la un mod de lucru, la o serie de propuneri de schimbări legislative prin care economia socială să devină o realitate în România. De asemenea, am discutat despre modul în care comunităţile dezavantajate, persoanele cu dizabilităţi, persoane care părăsesc detenţia, femeile de etnie romă, tineri de orice natură şi alte tipuri de persoane dezavantajate pot să participe în economia naţională”.
Să mai spunem că în Alba Iulia se fac ultimele pregătiri pentru înfiinţarea unei cooperative. La Târgu Jiu deja funcţionează prima cooperativă din ţară.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com