Dezvăluirea care dovedeşte culpa criminală a autorităţilor: cât au mai trăit pilotul Iovan şi studenta Aura Ion după prăbuşire

9 februarie 2014 23:240 comments

avion-1

Medicul Sorin Ianceu, unul dintre cei cinci supravieţuitori ai accidentului aviatic din Apuseni, a dezvăluit noi detalii despre orele în care el şi ceilalţi pasageri ai avionului au aşteptat să fie salvaţi, dar şi despre ultimele clipe din vieţile victimelor Adrian Iovan şi Aura Ion. „Exact înainte de momentul impactului am spus, ţin minte şi acum, totul s-a terminat. Îmi aduc aminte de impactul cu solul. Au fost câteva momente în care am rămas cu ochii închişi şi mi-am făcut curaj să-i deschid. Îmi era frică de ceea ce voi vedea în jur”, a declarat doctorul.

Ianceu a vorbit şi despre ultimele momente vieţile Aurei Ion şi a lui Adrian Iovan: „Printr-o gaură a epavei l-am văzut pe Radu Zamfir. Era în picioare, încerca să se dezmeticească şi el. Am făcut repede cu el un bilanţ cine-i bine, cine nu, cine răspunde. A venit pe partea mea de avion, pe partea dreaptă, apoi am scos-o pe Aura. Ea a fost prima pe care am scos-o din avion. Lângă mine zăceau, inconştienţi, cei doi prieteni, acum pot să-i numesc prieteni, chiar fraţi – doctorul Calu şi doctorul Pivniceru. În primele momente de după accident îmi aduc aminte cum pilotul Iovan, care era încarcerat sub bordul avionului, ne striga”.

După aproximativ o oră, pilotul nu a mai spus nimic. Murise. Aura a fost conştientă cam 5 ore. „Adormea, mergeam şi o trezeam, nu o lăsam să doarmă. Răspundea, ne spunea că-i este frig, că o doare, că nu mai poate respira şi am avut nişte momente de agonie pentru că cel mai crunt sentiment, pentru orice medic, este să te simţi neputincios în faţă morţii”, a continuat Ianceu.

Medicul a povestit şi cum supravieţuitorii îşi suflau unul altuia în ceafă pentru a se încălzi. Apoi, doctorul Calu a avut o idee genială: să aprindă un cost

sursa: gandul.info

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com