DGASPC ALBA INFORMEAZA

10 septembrie 2021 21:160 comments

Luni, 13 septembrie a.c., începe noul an școlar și pentru un număr de 212 copii/tineri din sistemul de protecție specială, beneficiari ai serviciilor sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Dintre aceștia un număr de  97 de copii sunt ocrotiți în centrele rezidențiale aflate în structura DGASPC Alba,  iar 115 sunt copii aflați cu măsură de protecție la asistenți maternali profesioniști angajați în cadrul instituției. Un număr de 40 copii sunt preșcolari, restul fiind elevi de școală generală, liceu și școală profesională.

Un număr de șapte tineri din sistemul de protecție al DGASPC Alba își continuă studiile, fiind studenți sau masteranzi, trei dintre ei provenind din centre rezidențiale, iar  patru aflându-se la asistenți maternali profesioniști.

DGASPC Alba, prin intermediul serviciului de specialitate, a achiziționat ghiozdane și rechizite şcolare (caiete, acuarele, penare, creioane, creioane colorate, pixuri, stilouri, ascuțitori, hârtie colorată, etc.) pentru copiii/tinerii care vor păși, luni, cu emoție  în curtea grădinițelor sau a școlilor.

De asemenea, sunt asigurate stocuri de echipamente de protecție și dezinfectanți, iar în eventualitatea trecerii la învățământ la distanță, copiii/tinerii din sistemul de protecție specială dispun de tehnologia corespunzătoare (telefoane, tablete, laptop-uri) necesară desfășurării cursurilor on-line.   

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com