DGASPC ALBA-REZULTATE TESTARI

14 octombrie 2020 20:260 comments

În urma procedurii de testare bilunară a personalului angajat în cadrul Direcției Generale de asistență Socială și Protecția Copilului Alba, conform programării, ieri, au fost testați prin metoda pooling salariații care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale pentru adulți și copii din zona Blaj – 35 de salariați, zona Aiud – 26 angajați, zona Alba Iulia – 51 de angajați.    

 

Au fost recoltate probe unui număr de 19 salariați care își desfășoară activitatea în cadrul sediului DGASPC Alba și care intră în contact cu persoanele care se prezintă la serviciile de evaluare complexă pentru copii și persoane adulte cu dizabilități și a continuat testarea beneficiarilor și personalului de la centrul rezidențial din Galda de Jos.

 

Rezultatele primite de la Direcția de Sănătate Publică Alba au fost negative pentru toți  angajații din centrele rezidențiale din zona Blaj.

 

            Analizele de laborator au indicat rezultate incerte pentru un eșantion de 6 persoane din zona Aiud, un eșantion cu 3 salariați din zona Alba Iulia și un eșantion cu 10 angajați care își desfășoară activitatea în cadrul  serviciilor de evaluare complexă. Toate  persoanele a căror rezultat  a fost incert  se află în izolare la domiciliu, urmând să fie testate individual.

 

            O persoană care își care își desfășoară activitatea în sediul DGASPC Alba, în urma testării voluntare, a fost confirmată pozitiv COVID-19, deși nu a mai fost la serviciu din data de 7 octombrie 2020.

 

De asemenea, rezultatele primite de la DSP Alba au confirmat infectarea, cu noul coronavirus COVID-19, a 13 beneficiari și a unui angajat de la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi  Galda de Jos, numărul acestora ridicându-se la 117 beneficiari și 33 de angajați.

 

DGASPC Alba în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia continuă activitatea de testare a salariaților și a beneficiarilor din centrele rezidențiale din județul Alba.

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com