Dialog fructuos la Primaria Alba

13 iulie 2021 19:460 comments

Astazi a avut loc la sediul primariei o intalnire oficiala intre conducere si doamna Dr. Olivia Costea, consul onorific al României la Sölvesborg, Suedia.
Doamna Olivia Costea s-a născut în Ocna Mureş, a emigrat în Suedia în 2002. Din 2007 este membru fondator și președintele asociației Cultură Fără Frontiere. De asemenea, domnia sa este membru în Comisia de cultură a Primăriei din Sölvesborg şi consul onorific al României în Sölvesborg din noiembrie 2012. A coordonat demersurile pentru lansarea pe piața suedeză a produselor unor companii românești importante, iar în același timp este și semnatară a Declarației de colaborare dintre județele Cluj și Blekinge.
Din delegația suedeză a făcut parte și Domnul Prof. Dr. Zoltan Schapira-regizor de teatru/ director artistic al Asociației „Cultură Fără Frontiere“, organizație care are un dialog cultural activ, prin derularea de proiecte cu diverse comunități din România. Discuțiile noastre de astăzi au vizat, printre altele, identificarea unor colaborări importante culturale și economice, dar și posibilitatea înfrățirii Municipiului Alba Iulia cu orașul Solvesborg.
După cum se știe, Alba Iulia este în proces de a implementa o zonă economică dedicată investitorilor interesați, atât din țară cât și din străinătate și s-a transmis acest mesaj partenerilor noștri, care au salutat inițiativa Primăriei Alba Iulia și au considerat această oportunitate binevenită pentru dezvoltarea viitoare a întregii zone. Doamna Consul Onorific a fost deasemenea rugata să le transmită investitorilor suedezi că vor avea în Primăria Alba Iulia un partener corect, echidistant şi dispus să asigure un climat perfect pentru dezvoltarea afacerii lor.
O primă oportunitate identificată, în cadrul discuțiilor, a fost orientarea spre proiecte „verzi“ , pentru adaptarea la schimbările climatice și la politicile de protecție a mediului.
Primăria Alba Iulia este tot mai interesată să aibă în portofoliu și inițiative pentru a dezvolta serviciile socio-medicale existente în municipiu, dar și pentru înființarea altora noi. În cadrul întâlnirii a fost analizată posibilitatea derulării unui proiect în domeniul socio-medical, pentru Căminul pentru Persoane Vârstnice, privind preluarea de bune practici suedeze în domeniul asistenței vârstnicilor din Alba Iulia și îmbunătățirea schemelor de recuperare medicală aprofundată, prin laserterapie biostimulatoare.
Oportunități de colaborare au fost identificate şi în plan cultural. O iniţiativă concretă din partea oaspeților suedezi vizează organizarea unui eveniment dedicat Centenarului Încoronării. Parteneri în proiect ar urma să fie: Primăria Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Consulatul Onorific al României la Sölvesborg, Asociația „Cultură Fără Frontiere“, alte entități din România și Suedia.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com