Din toamnă vom avea două clase profesionale de tip Kronstadt la Alba Iulia

27 iunie 2013 14:141 comment

colegiul-alexandru-domsaVicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, a anunţat că din toamnă sunt mari şanse la ca Alba Iulia să funcţioneze două clase de tipul şcolii profesionale Kronstadt.
Cele două clase vor fi găzduite de Colegiul Tehnic Alexandru Domşa. Proiectul celor două clase a fost realizat în parteneriat cu anumite societăţi comerciale din judeţul Alba: este vorba de Star Transmission, Supremia, IPEC, Saturn, Apulum, Transavia.
Şcoala Kronstadt readuce tipul de dinainte de 1989 al şcolii profesionale româneşti dispărut de câţiva ani din sistemul educaţional. În cadrul şcolii de tip Kronstadt elevii vor face mai multă practică şi mai puţină teorie, comparativ cu modelul românesc actual, ajutând la formarea unor specialişti în domeniile tehnice: mecanici, operatori CNC, frezori, ceramişti etc. Durata studiilor este de doi ani. (I.B.)

Tags:

1 Comment

  • Arici Pogonici

    Hai sa nu ne imbatam cu apa rece.
    Daca se ia ca si nivel de pornire cel al meseriasilor de dinainte de ’89 atnci mai bine lasati-o moarta. Aceia nu erau meseriasi. Erau cei care nu au reusit sa intre la liceu. Avem nevoie de meseriasi si de profesionisti in adevaratul sens al cuvantului, nu puneti ca si stacheta nivelul de dinainte de 1989, vedeti adevarul si nu va nostalgizati.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com