Directorul Agenției Locale a Energiei Alba – ALEA, dl. Florin Andronescu, a participat la evenimentul de lansare a Pactului European pentru Climă

17 decembrie 2020 20:280 comments

Comunicat de presă

17 decembrie 2020

 

 

În data de 16.12.2020 a avut loc evenimentul online de lansare a Pactului European pentru Climă (European Climate Pact) cu participarea specială a Vicepreședintelui Executiv al Comisiei Europene, Dl. Franz Timmermans.

Pactul European pentru Climă, este o inițiativă la nivelul UE a Comisiei Europene prin care oamenii, comunitățile și organizațiile sunt invitați să participe la acțiuni climatice și să construiască o Europă mai angajată în probleme legate de protecția mediului înconjurător. Ca parte a ”European Green deal”, Pactul European pentru Climă oferă tuturor cetățenilor interesați un spațiu pentru schimburi de informații, dezbateri și acțiuni comune asupra crizei climatice astfel ca aceștia să fie parte activă dintr-o mișcare climatică europeană care este în continuă dezvoltare.

Pactul European pentru Climă va contribui la răspândirea informațiilor științifice solide despre probleme climatice și va oferi sfaturi practice specifice acestui domeniu. Acesta va sprijini de asemenea inițiativele locale și va încuraja angajamentele privind acțiuni climatice individuale sau colective, înlesnind astfel mobilizarea și participarea.

În faza inițială, Pactul va acorda prioritate acțiunilor axate pe patru domenii care oferă imediate beneficii nu numai pentru climă și mediu, ci și pentru sănătatea și bunăstarea cetățenilor: zone verzi, mobilitate verde, clădiri eficiente și abilități ecologice.

Directorul Agenției Locale a Energiei Alba – ALEA, dl. Florin Andronescu, a participat la evenimentul de lansare a Pactului European pentru Climă, numărându-se printre primii ambasadori nominalizați ai acestui Pact, marcând astfel recunoașterea europeană a rezultatelor obținute de ALEA în activitatea de promovare și implementare pe plan local și regional a politicilor europene pentru energie durabilă și climă.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com