Directorul DSVA Alba, Vasile Bereş, trimis în judecată

17 iunie 2012 15:460 comments

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba, Vasile Bereş. Acesta este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită.
Alături de Vasile Bereş a mai fost trimis în judecată un consilier juridic de la DSV Alba. Dosarul a fost înregistrat joi, la Tribunalul Alba. Primul termen a fost stabilit pentru 2 iulie 2012. Vasile Bereş este acuzat că a distrus mai multe procese verbale prin care subordonaţii săi au aplicat amenzi la societăţi comerciale verificate şi găsite cu nereguli.
Dosarul are legătură cu mai multe plângeri ale patronilor de firme din Alba, care desfăşoară activităţi pentru care DSV are atribuţii de control. Unul dintre aceştia este Romulus Petru Costea, patronul Imperial Prodimpex SRL Alba Iulia. Acesta a reclamat la DNA faptul că a fost amendat după ce a refuzat să mai lase maşinile angajaţilor DSV să mai fie parcate pe terenul propriu aflat lângă sediul instituţiei.
Nefiind funcţionar public, Vasile Bereş nu va fi suspendat din funcţie pe durata procesului. Revenim cu alte detalii. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com