Dirzu crede ca execuția bugetară după 8 luni ar fi in parametri

3 octombrie 2018 21:270 comments

Economia țării merge bine! Prognozele asumate se îndeplinesc, obiectivele macroeconomice corespondente primelor 8 luni ale anului sunt atinse. În cifre absolute, urmare a creșterii PIB, România a depășit Grecia și până la sfârșitul acestui an va depăși Portugalia!

Execuția bugetului consolidat reflectă performanțele creșterii economice ritmice și sustenabile. Veniturile bugetare sunt mai mari cu 22 de miliarde de lei (+13,7%) la finalul lui august 2018 comparativ cu anul trecut.
            Un salt spectaculos ( + 19,7%) îl înregistrează finanțările de la UE.

Relaxarea fiscalității și simplificarea procedurilor birocratice – de exemplu reunirea într-un singur formular/plată a 7 taxe/impozite pe veniturile independente – a condus la încasarea suplimentară a aproape 900 de milioane de lei (+67,5%!!!) taxe și impozite aferente, în 2018 față de 2017.

Au crescut consistent veniturile din contribuțiile de asigurări sociale (+37,5%), din TVA (+8,6%).

Majorările de salarii se reflectă corespunzător în execuția bugetară ( +25% cheltuieli de personal).

În privința investițiilor se consemnează o creștere cu 3,2 miliarde de lei ( +50,4%) în primele 8 luni ale anului comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Deficitul bugetar după 8 luni este de 1,54%, ceea ce demonstrează că se va îndeplini obiectivul de menținere sub 3 procente deficitului bugetar anual. Chiar  dacă deficitul va depăși 3%, acest fapt nu e un lucru rău dacă banii se duc în investiții. La acest capitol, PSD a dovedit că este interesat de investiții, creând Fondul Suveran de Dezvoltare  și Investiți, continuând finanțarea prin PNDL 2 și proiectele de investiții finanțate de Compania Națională de Investiții.

Îi asigurăm pe români că, până în 2020, România va avea altă față, una mai luminoasă, cu autostrăzi și spitale noi, centrale energetice reabilitate, școli și  grădinițe reabilitate, precum și cu exploatări  ale resurselor naturale profitabile pentru statul român.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com