Divna Ljubojevic i-a fascinat pe albaiulieni în seara de Florii

9 aprilie 2012 15:230 comments

În seara de Florii, albaiulienii şi nu numai au avut parte de un concert de muzică bizantină, la Catedrala Reîntregirii, susţinut de cea mai apreciată voce a ortodoxiei – Divna Ljubojevic, însoţită de corul Melodi. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia şi al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.
Concertul a fost unul deosebit, ţinând cont de faptul că nu s-au folosit instrumente muzicale sau negative. Concertul s-a dorit şi a reuşit să fie o rememorare prin cântec a celui mai mare fenomen al lumii: Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.
Timp de aproximativ 2 ore, prin cele 18 cântări religioase, printre care amintim Tată Nostru, Sedelnele, Condacul Naşterii Domnului, Veniţi să ne închinăm sau imnul pascal Hristos a Înviat.
Vocea Divnei acompaniată de corul Melodi i-a fermecat de-a dreptul pe cei prezenţi prin culoarea captivantă a vocii şi claritatea tonului. Cei prezenţi duminică seara în Catedrala Reîntregirii au asistat probabil la un concert unic iar pentru darul oferit de Divna Ljubojevic aceasta a primit aplauze minute în şir de la cei prezenţi. ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, în semn de mare recunoştinţă, i-a dăruit un buchet de flori şi o icoană. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com