Doar 2 elevi au obţinut media 10, iar 208 nu au trecut de pragul mediei 5,00

5 iulie 2012 16:091 comment

Recent, pe site-ul oficial al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba, a fost publicată lista cuprinzând ierarhia la nivel judeţean a absolvenţilor claselor a VIII-a. În judeţul Alba, dintre cei 2911 de absolvenţi de gimnaziu care au participat la examenele de evaluare naţională, doar 2 au obţinut medii de 10,00. Cele două medii de zece au fost obţinute de Crintea Miruna şi Ignat Rebeca, ambele fiind eleve la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş. Acestea sunt urmate de 23 de elevi care au reuşit să obţină medii între 9,90 şi 9,99. La nivelul municipiului Alba Iulia, cea mai bună medie a fost obţinută de către Birjac Radu- Alexandru, care a obţinut o medie de 9,98. Acesta este elev al Şcolii Generale „Mihai Eminescu”. Cea mai mică medie a fost obţinută de un elev de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII, „Ioan Breazu” din Mihalţ. Acesta a reuşit să obţină o medie fabuloasă de 3,58. La Evaluarea Naţională are 1 „pe linie”, iar media celor patru ani de gimnaziu este 6,11.
Un lucru care nu ne face mândri este faptul că 208 absolvenţi de gimnaziu din Alba nu au reuşit să obţină în vederea admiterii la liceu nici măcar media 5,00.
Cei 2.912 de absolvenţi de gimnaziu care au susţinut evaluarea naţională în acest an au început de joi să se înscrie la liceu. Până în 8 iulie 2012, elevii împreună cu părinţii lor vor completa opţiunile în fişele de înscriere, asistaţi de diriginţi. Aceste fişe se completează la şcolile unde au absolvit candidaţii. Între 6 şi 9 iulie, candidaţii împreună cu părinţii vor verifica datele din fişele editate de calculator, vor corecta eventualele greşeli şi vor lista fişele în varianta finală. Elevii vor afla unde vor studia în următorii patru ani în 14 iulie, când va avea loc repartizarea computerizată. Repartizarea se va face în ordine descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile de pe fişa de înscriere.
Potrivit calendarului stabilit de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, duminică, 15 iulie, vor fi afişate în unităţile de învăţământ listele cu elevii repartizaţi.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com