Doi pescari din Blaj s-au ales cu amenzi pentru pescuit ilegal

20 februarie 2013 10:362 comments

Încă doi „ pescari” din Blaj au fost sancţionaţi contravenţional după ce au fost surprinşi de un echipaj de jandarmerie pe când pescuiau ilegal.
Aflat într-o misiune organizată pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, un echipaj de jandarmerie a depistat marţi, 19 februarie doi bărbaţi care pescuiau fără a deţine permis de pescuit. Cei doi se aflau pe malul râului Târnava Mare, pe raza municipiului Blaj şi au încercat să motiveze lipsa documentului amintit prin faptul că … îl uitaseră acasă. Identificaţi ca fiind Nicolae D. ( 51 de ani ) şi Daniel Ş. ( 37 de ani ) aceştia au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor legale.
„Încă o dată supunem atenţiei cetăţenilor faptul că, pentru a avea acces la resursele acvatice vii, trebuie să deţină permis de pescuit, iar neprezentarea acestuia organelor de control constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei. În plus, atenţionăm cu privire la faptul că acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol vor continua şi în perioada următoare, iar împotriva celor care vor fi depistaţi săvârşind fapte susceptibile a fi contravenţii sau infracţiuni – aşa cum sunt reglementate de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura – vor fi luate măsurile legale impuse de actul normativ menţionat” a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba maior Cosmin Jurcovăţ.
Sorin Poparadupescuit

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com