Doi soţi din Cugir s-au certat ca la uşa cortului până au fost despărţiţi de jandarmi

5 februarie 2013 10:400 comments

jandarmi
Un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un jandarm şi un poliţist, a intervenit luni, 4 februarie, pe strada Simion Bărnuţiu din oraşul Cugir şi a aplanat un conflict familial.
Iniţial, un bărbat a apelat numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă – 112 şi a solicitat ajutorul forţelor de ordine pentru că, spunea dânsul, soţia refuză să-i înapoieze câteva bunuri personale. Menţionăm faptul că, urmare a certurilor frecvente, cei doi soţi sunt despărţiţi în fapt, fără a fi însă divorţaţi, iar prin “bunuri personale” bărbatul a indicat un boiler şi un televizor pe care, cu ajutorul oamenilor legii, dorea să le recupereze. Componenţii echipajului mixt i-au explicat acestuia că solicitarea dânsului le excede competenţa materială şi i-au indicat să urmeze calea legală pentru a-şi obţine bunurile. În plus, pentru că apelat abuziv 112, A.P.M. (25 de ani)a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris. În timp ce se pregătea să părăsească locuinţa, bărbatul şi-a înjurat soţia şi a avertizat-o că, după plecarea jandarmului şi a poliţistului, se va întoarce şi, prin violenţă, îşi va recupera bunurile. Din cauză că episodul de violenţă verbală a deranjat ordinea şi liniştea publică şi a provocat indignarea vecinilor, echipajul mixt a fost nevoit să intervină pentru stoparea acestuia. Bărbatului i s-a amintit din nou să apeleze la căile legale pentru rezolvarea neînţelegerilor cu soţia, i-au fost expuse consecinţele legale ale faptei sale, iar la final a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei.
“Pentru prevenirea unor astfel de situaţii reamintim faptul că proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. În plus, atragem atenţia că dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate amenda este mult mai mare, fiind cuprinsă între 1.000 lei şi 3.000 de lei” a u declarat reprezentanţii Jandarmeriei Alba.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com