Doi tineri “afumaţi” bine s-au certat pentru plata consumaţiei

14 noiembrie 2012 17:120 comments

Jandarmii din Sebeş au intervenit miercuri, 14 noiembrie a.c., pentru aplanarea unui conflict între doi bărbaţi care, aflaţi în avansată stare de ebrietate, nu ajungeau la un consens privind plata alcoolului consumat. Incidentul izbucnise la ora 01.48 în faţa unui bar din localitatea Lancrăm şi a fost semnalat prin apel la 112.
La faţa locului jandarmii au constatat că, pe fondul consumului excesiv de alcool, doi bărbaţi se înjurau şi se ameninţau reciproc cu acte de violenţă. Motivul altercaţiei se pare că a fost o neînţelegere privind plata consumaţiei din localul pe care tocmai îl părăsiseră. Jandarmii au intervenit ferm, au aplanat conflictul şi au prevenit apariţia unor fapte mult mai grave. Cel care a iniţiat scandalul – U.Robert ( 19 ani) – a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei, iar M.Simi ( 25 de ani), pentru că a participat la episodul de violenţă verbală, a primit un avertisment scris.
„Pentru prevenirea unor astfel de incidente reamintim faptul că “provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice” se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 de lei, iar în cazul în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate cuantumul amenzii este cuprins între 1.000 şi 3.000 de lei.
Având în vedere că de cele mai multe ori consumul de alcool potenţează pornirile violente, readucem în atenţie faptul că „servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor”, constituie contravenţie şi se poate sancţiona cu amendă de la 100 la 500 de lei , iar în cazul repetării acestei fapte se poate dispune măsura suspendării activităţii localului public pe o perioada cuprinsă între 10 şi 30 de zile” a declarat Maior Jurcovăţ Cosmin , Ofiţer Sp. Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu Publicul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com