Doi traficanţi de droguri din Alba arestaţi preventiv de Tribunalul Alba

30 august 2012 16:373 comments

Doi bărbaţi care aduceau haşiş din Spania, în borcane de ness şi apoi îl vindeau în Sebeş şi Alba Iulia, au fost arestate preventiv miercuri, la propunerea procurorilor DIICOT Alba Iulia. Unul din bărbaţi a primit mandat de arestare preventivă în lipsă, acesta fiind dat în urmărire internaţională.
Din probele administrate a rezultat că, în perioada mai 2012 – 31 iulie 2012, a fost expediată şi introdusă în ţară cantitatea de aproximativ 300 grame de haşiş, în şase transporturi, prin intermediul unei firmei de transport. Ulterior, drogurile au fost vândute mai multor consumatori, cu sume cuprinse între 50 şi 60 lei gramul, în condiţiile în care, pentru procurarea lor, inculpaţii plăteau 2 – 2,5 euro în Spania.
Potrivit anchetatorilor, Petru Ţiplea vindea în mod frecvent cannabis şi rezină de cannabis contra sumei de 50 lei/gram unor persoane din Alba Iulia şi Sebeş, cunoscute de cei doi sau recomandate. Periodic, Ţiplea trimitea inculpatului Marta Florin Silviu, în Spania, sume cuprinse între 100 şi 150 de euro. Ţiplea primea drogurile de la Marta din Madrid, printr-o firmă de transport. Coletul conţinea, de regulă, două borcane de cafea ness, iar în unul din ele era ascunsă cantitatea de haşiş expediată (45 – 50 grame), ambalată în folie de plastic. Ţiplea transporta drogurile la domiciliu, unde, în prezenţa şi cu ajutorul fiicei sale minore de 12 ani, porţiona drogurile în pachete de un gram, care era ambalat în folie de celofan şi lipite prin ardere cu brichete la capeţi. În unele împrejurări, spun anchetatorii, această operaţiune a fost realizată doar de fiica minoră a inculpatului, la îndemnul acestuia.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com