Dosare penale pentru cinci persoane care au dat foc vegetaţiei

19 martie 2012 17:260 comments

După mai multe zile în care pompierii din Alba se luptă cu incendiile de vegetaţie uscată care au distrus hectare întregi de păşuni şi păduri şi au făcut două victime, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Alba au trecut la întocmirea de dosare penale pentru distrugere prin incendiere.
Cinci persoane din Vinţu de Jos, Ciugud şi Lupşa sunt cercetate de oamenii legii pentru că, lăsând focul nesupravegheat, au produs distrugeri vecinilor.
Un bărbat în vârstă de 87 de ani, din Valea Goblii, comuna Vinţu de Jos, este învinuit de distrugere din culpă după ce a dat foc, sâmbătă, resturilor vegetale din grădina sa. Acesta a lăsat focul nesupravegheat, incendiul extinzându-se la fânaţul şi liziera din apropiere, fiind afectată o suprafaţă de circa 1,5 ha. În încercarea sa de a stinge incendiul, B.I. a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 la nivelul braţelor superioare şi la nivelul feţei, fiind transportat la Spitalul municipal din Sebeş pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Poliţiştii au fost sesizaţi sâmbătă că la o locuinţă din Vinţu de Jos, s-a produs un incendiu. Focul a distrus un şopru din lemn, în valoare de 1.500 de lei. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că incendiul a fost provocat de S.L., o femeie de 63 de ani, care a efectuat lucrări de curăţare a unui teren, a aprins resturile adunate lângă gardul vecinei sale, de unde incendiul s-a extins la magazia de lemne.
Au fost identificaţi şi principalii suspecţi de comiterea unei infracţiuni de distrugere prin incendiere produsă vineri. Poliţiştii au stabilit că este vorba despre doi minori, din Ciugud, care s-au jucat cu chibriturile la periferia localităţii Hăpria, unde au provocat un incendiu care s-a extins pe o suprafaţă de circa 10 hectare de păşune precum şi la o suprafaţă de 2 hectare de pădure de pin.
La Lupşa, o femeie de 66 de ani a distrus prin incendiere o suprafaţă de 1,5 ha de fânaţ. Pentru stingerea focului, agenţii de poliţie au reuşit să mobilizeze un număr de 10 persoane care au avut nevoie de 3 ore pentru a lichida în totalitate incendiul. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că femeia a dat foc pajiştei de pe terenul său, cu scopul de a-l curăţa, însă focul a scăpat de sub control şi s-a extins şi la terenurile învecinate.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com