Dotări la spitalul orăşenesc din Cugir

15 august 2012 13:150 comments

Prietenia la nevoie se cunoaşte: vechi prieteni şi parteneri francezi ai Cugirului au făcut o donaţie în urma cărora s-au făcut anumite dotări în secţiile de pediatrie şi ORL din cadrul Spitalului Orăşenesc Cugir. Din suma donată, 2.000 de euro, în secţia de Pediatrie va beneficia de un tensiometru, un pulsoximetru şi un octometru pentru pediatrie, iar la secţia ORL vor fi aduse un scaun şi o lampă de consultaţii. Fondurile pentru această aparatură provin din donaţiile făcute de asociaţia franceză „Prietenii Cugirului”, din oraşul Nîmes.
În urmă cu ceva timp, la Cugir s-a aflat o delegaţie condusă de preşedinta acestei asociaţii, doctorul Michele Goeury. Oaspeţii francezi au fost întâmpinaţi de Asociaţia cugireană „Pro Europa – R. G. Chardronnet”, cea care a stabilit şi întreţinut legătura de-a lungul timpului cu partea franceză.
Fostul viceprimar al Cugirului, Rodica Florea, care este preşedinte al Asociaţiei „Pro Europa – R. G. Chardronnet”, a declarat: „scopul vizitei a fost unul umanitar, acţiunile de binefacere ale francezilor vizând spitalul din Cugir, copiii instituţionalizaţi şi elevii cu rezultate remarcabile, însă cu situaţii materiale precare, din cadrul Colegiului Naţional „David Prodan”.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com