DSP Alba a incheiat campania de prevenire a cancerului de col uterin

13 martie 2017 09:120 comments

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a încheiat, recent, campania de prevenire a cancerului de col uterin și transmite cetățenilor că pentru foarte multe forme de cancer există simptome de avertizare, iar beneficiile depistării precoce ale bolii sunt indiscutabile.

Scopul campaniei a fost sensibilizarea populației asupra cancerului și a modalităților prin care acesta poate fi prevenit. Totodată, obiectivele campaniei au fost sensibilizarea indivizilor, comunităților, profesioniștilor din domeniul sănătății și decidenților politici în privința importanței implementării și accesării programelor de vaccinare și depistare precoce a cancerelor. S-a dorit mobilizarea oamenilor pentru a alege un stil de viață sănătos și reducerea factorilor de risc sociali și de mediu pentru cancer și responsabilizarea pentru îmbunătățirea calității vieții. Prevenţia este cea mai cost-eficientă și durabilă modalitate prin care se poate reduce povara prin cancer, pe termen lung.

În ultimele luni, s-au derulat mai multe activități, între care patru mese rotunde, la care au participat asistenți medicali comunitari, asistenți medicali școlari, asistenți medicali de la secția oncologie, studenți terapie ocupaţională şi asistenţă socială, 32 de activități de informare, educare, comunicare în comunități, s-au distribuit peste 300 de pliante cu materiale informative în comunitățile din Alba și au avut loc manifestări publice în scop de informare.

Partenerii noștri au fost: Consiliul Județean Alba, AJEPIS, autorități publice locale din 32 comunități Universitatea „1 Decembrie 1918”, Spital Județean de Urgență Alba Iulia (coordonator program Screening cancer de col uterin – dr. Simona Căbulea, oncolog – dr. Răzvan Curcă, ginecolog: dr. Cristian Ţibea), OAMGMAMR Alba și mass media locală.

Populația din județul Alba a fost grupul țintă principal, dar și profesioniști din sistemul de sănătate, asistenți medicali comunitari, asistenți medicali școlari, asistenți medicali generalişti, secţia Oncologie. Mesajele noastre au ajuns la zeci de mii de locuitori ai județului, adresându-ne și în mediul online, prin intermediul rețelelor de socializare. Campania a avut tema „cancerul poate fi prevenit”, iar sloganul a fost „Noi Putem. Eu Pot”.

Comunicat DSP Alba

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com