DSP Alba intervine!

11 februarie 2020 19:110 comments

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba au efectuat controale amănunțite la o unitate de tip braserie din Alba Iulia în urma unor sesizări din partea consumatorilor – care s-au prezentat la spital cu probleme digestive, grețuri, vărsături si scaune diareice – respectiv a raportării de către Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a acestor cazuri (pacienți prezentați la spital cu astfel de simptome).    

 

În urma rezultatelor preliminarii s-au constatat următoarele deficiențe: 

– Lipsa cursurilor de intruire privind noțiuni fundamentale de igienă; 

– Neefectuarea operatiunilor de igienizare si dezinfecție a ouălor.

 

Pentru aceste deficiențe s-a aplicat o amendă contravențională cumulată pentru cele 2 neconformități, administratorului unității,  în cuantum de 2.600 de lei, conform HG. 857/2011(acesta fiind maximul prevăzut de legislație pentru cele două neconformități). 

De asemenea s-a aplicat și sancțiunea complementară de suspendare temporară a activității braseriei unde au fost preparate produsele alimentare consumate de persoanele afectate, până la remedierea deficiențelor constatate și primirea rezultatelor de laborator.

Personalul de specialitate al DSP Alba a recoltat teste de sanitație și o probă de apă, care vor fi analizate în cadrul aboratorului propriu. 

După primirea rezultatelor de laborator vor fi luate și alte măsuri dacă va fi cazul.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com