DSP Alba promovează activitatea asistenţei medicale comunitare

22 martie 2012 19:200 comments

La sediul Direcţiei de Sănătate Publică Alba a avut loc, în această lună, o întâlnire de lucru cu asistenţii medicali comunitari de la nivelul judeţului Alba, având ca temă promovarea standardului ocupaţional şi a catalogului de intervenţii în comunitate al asistentului medical comunitar, conform prevederilor OUG 162/2008.
Întâlnirea a fost coordonată de directorul executiv al DSP Alba, dr. Horea Timiş, în echipă cu cei doi coordonatori ai Programelor de asistenţă medicală comunitară şi de promovare a sănătăţii, având ca scop creşterea calităţii serviciilor de asistenţă comunitară în parteneriat cu autorităţile publice locale către care au fost transferaţi asistenţii medicali comunitari.
Marţi, 20 martie, în cadrul întâlnirii de lucru, au participat 32 de asistenţi comunitari şi 3 mediatori sanitari. Participanţii au primit informaţii legate de planul de activităţi de promovare a sănătăţii ce vor fi derulate pe parcursul acestui an la nivelul comunităţilor deservite de aceştia.
Fiecăruia din participanţi le-au fost distribuite şi instrumentele de lucru necesare activităţii pe care o vor derula la nivel comunitar (fişa de planificare a activităţilor, fişe de raportare, catalogul de intervenţii în comunitate, manualul asistentului comunitar).
Cu ajutorul acestor instrumente de lucru şi cu sprijinul autorităţilor publice locale, DSP Alba speră în eficientizarea activităţilor de asistenţă medicală comunitară.
„Facem un apel către autorităţile publice locale să sprijine activităţile reglementate de un set de acte normative (OUG 162/2008, Norma metodologică din 29 ianuarie 2009 de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 162/2008 şi H.G. nr. 459/2010) la nivelul sistemului de sănătate şi de standardul ocupaţional la nivel profesional. Actele normative stabilesc beneficiarii activităţilor de asistenţă medicală comunitară, principalele activităţi derulate de asistentul medical comunitar precum şi norma de activitate pentru un asistent medical comunitar. Standardul ocupaţional descrie activităţile şi sarcinile profesionale ale asistentului medical comunitar precum şi reperele calitative asociate îndeplinirii cu succes a acestora”, ne-a precizat directorul DSP Alba, Horea Timiş. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com