Dumitrel nu-si pierde timpul cu asfaltari

23 ianuarie 2020 21:020 comments

Doar 4 kilometri de drumuri județene au fost asfaltați în 2019
 
Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere ar trebui să fie, negreșit, în top trei obiective ale Consiliului Județean, care are în grijă drumurile județene la fel cum Ministerul Transporturilor este responsabil de drumurile naționale și autostrăzi. 
 
Dacă, spre pildă, într-un an, ar fi fost inaugurați doar 4 kilometri de autostradă, s-ar fi cerut demisii în lanț, iar astfel de știri ar fi ținut zile în șir prima pagină a ziarelor. Care ar trebui să fie reacția opiniei publice dacă, într-un an, drumurile județene beneficiază de doar 4 kilometri de asfalt, lăsăm cititorii să conchidă după citirea acestui material. 
 
Ca de obicei, pe ordinea de zi a primei ședințe ordinare din an se află proiectul de hotărâre privind aprobarea stării de viabilitate a drumurilor județene din Alba, administrate de Consiliul Județean, în acest caz, la data de 31 decembrie 2019. Aflăm, bunăoară, că la final de 2018 aveam 650,116 km de drumuri cu îmbrăcăminte modernă (asfaltică și/sau beton), iar acum avem 654,330 de astfel de tronsoane. În schimb, lungimea drumurilor pietruite și de pământ a scăzut – doar sensibil – ceea ce este un lucru firesc, având în vedere bugetul generos al unei instituții precum consiliul județean. 
 
De menționat este și că, față de 2018, lungimea reţelei de drumuri administrate de Consiliul Judeţean Alba a scăzut ca urmare a clasării/declasării unor tronsoane de drumuri, a diminuării lungimii tronsoanelor de drumuri județene sau a predării temporare în administrarea unor consilii locale.
 
În acest context, trebuie menționat că este memorabilă, dar inexplicabilă, o declarație din urmă cu câteva luni a domnului președinte Ion Dumitrel – ”Dacă nu ne lua guvernul banii, drumurile județene erau absolut toate asfaltate deja” – și în lumina căreia suntem îndreptățiți să credem că în următoarele șase luni, până la alegerile locale din acest an, jumătate dintre drumurile pietruite și de pământ vor fi asfaltate. În caz contrar, așteptăm de la domnia sa să spună, din nou, că guvernul – de această dată din aceeași tabără politică – i-a luat banii de drumuri sau că a uzat pe acest subiect, de declarații politice, lipsite de temei. 
 
Nota pe subiectul investițiilor în infrastructură, din punctul nostru de vedere, se regăsește în acest text, dar cei mai îndreptățiți să o acorde sunt cetățenii județului Alba care zi de zi circulă pe drumurile județene. 
 
În ceea ce ne privește, ca partid de opoziție, nu ne rămâne decât să susținem toate proiectele de hotărâre ale Consiliului Județean Alba care vizează modernizarea și dezvoltarea rețelei de drumuri și vom solicita, cu mai multă insistență, administrarea corectă a resurselor financiare și deopotrivă prioritizarea investițiilor în acest sens. 
 
Cu stimă, 
Consilierii județeni ai PSD Alba
 
 
 
 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com