Educaţie: A început a doua ediție a proiectului „Școala de 10”

2 iulie 2013 10:320 comments

elevi_maini_scoala_educatieConsiliul Județean Alba împreună cu Inspectoratul Şcolar Județean Alba au dat startul celei de-a II-a ediţii a proiectului „Școala de nota 10”, proiect ce are ca țintă promovarea calității în educație.
Desfășurat sub forma unei competiții între unitățile de învățământ din județul Alba, proiectul este unul deosebit de complex și se adresează grădinițelor, școlilor și liceelor, încercând să cuprindă întreg parcursul educațional preuniversitar.
Unitățile de învățământ participante vor fi evaluate pe baza unor fișe complexe ce se vor completa atât pentru unitatea de învățământ, cât și pentru cadrele didactice și pentru elevi. Înscrierea școlilor în proiect este voluntară. Premiile oferite în cadrul proiectului însumează 200.000 de lei și vor fi acordate atât untăților de învățământ cât și cadrelor didactice și elevilor cu rezultate deosebite.
„Este cel mai complex proiect educațional realizat de Consiliul Județean Alba și anul trecut au participat la el circa 60% din unitățile de învățământ din județul nostru. Sper ca anul acesta să participe toate școlile și să putem astfel avea o imagine foarte clară asupra actului educațional din județul Alba, care să-i ajute mai mult pe elevi și pe părinții lor atunci când aleg o școală anume sau când se decid pentru un anumit parcurs educațional.” – a declarat Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.
Detalii privind mecanismul concursului și grilele de evaluare pot fi găsite pe site-ul proiectului: www.scoalade10.ro. Data limită pentru depunerea fișelor de evaluare completate, de către participanți, la Inspectoratul Școlar Județean Alba este 15 octombrie 2013.
La prima ediție a proiectului-concurs, Premiul I la categoria categoria licee a fost câștigat de Colegiul Militar Național „Mihai Viteazul” care a folosit banii pentru realizarea unui nou amfiteatru.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com