Emil Popescu: Cele mai bune cadouri de la firmele de casă vin în prag de campanie.

9 iulie 2020 20:290 comments

După săptămâni de muncă ce au durat peste o jumătate de an, iată că Alba Iulia are o rampă de transfer a deșeurilor menajere, aflăm din comunicările domnului Paul Voicu. E, într-adevăr, o mare realizare, una care ar fi meritat, probabil, chiar și un foc de artificii. 

Din păcate, cum se întâmplă cu mai toate comunicările din ultima perioadă domnului candidat Paul Voicu, în spatele ambalajului din cuvinte meșteșugite stau o sumedenie de neadevaruri și inadvertențe.

Spre exemplu, în ce privește această rampă temporară de gunoi, trebuie făcute câteva precizări. În primul rând, ea este proprietatea privată a companiei Polaris M Holding. Cu alte cuvinte, ceea ce Paul Voicu promisese la începutul anului, anume că administrația locală va construi o astfel de rampă, nu s-a întâmplat. A trebuit să intervină firma de casă a Primăriei și să-i facă treaba domnului Voicu. De ce spun firma de casă? Pentru că relația dintre respectiva companie și administrație depășește rigorile și uzanțele unei relații comerciale, doar dacă ne gândim la faptul că directorul local al companiei private, doamna Lucia Pera, este sora șefei de cabinet a domnului Paul Voicu, respectiv doamna Mariana Giurgiu. De altfel, aceste relații de rudenie sunt o constantă în ce privește activitatea Primăriei, atât în interiorul aparatului administrativ cât și în ce privește relația cu multe dintre companiile care „câștigă” contracte cu instituția.

Mai apoi, costurile acestei rampe, construite de Polaris M Holding, pentru că domnul Paul Voicu n-a fost în stare, vor fi suportate în final de către cetățeni. Ceea ce este normal, până la urmă, căci orice companie trebuie să își amortizeze investițiile. Tot de către cetățeni ar fi fost suportate și dacă o construia Paul Voicu, din bugetul Primăriei. Deosebirea stă însă în faptul că, dacă ar fi fost făcută de Primărie, costurile acesteia ar fi fost publice. Cetățenii ar fi știut cât a costat și cui a fost atribuită lucrarea, în timp ce în cazul acesta, fiind o investiție privată, nu avem de unde să știm cât. Însă, de platit, vom plăti cu toții. 

Despre faptul că abia acum a fost eliberată autorizația de mediu, cu toate că acolo se depozita de ceva vreme, ori de faptul că respectiva firmă a început construcția rampei fără avizele și actele necesare, nici nu mai are rost să vorbim. Până la urmă, e bine că au făcut-o și gunoaiele vor fi mutate din intravilan undeva la câteva sute de metri mai departe.

Altfel, problema colectării deșeurilor la nivelul Municipiului Alba Iulia rămâne aceeași, una în care nu colectăm selectiv, în care tomberoane infecte zac între blocurile cartierelor, în care platformele subterane rămân doar planuri și vise, în care reciclarea există doar la nivel de concept.

 

Cine știe, poate că până se termină campania asta electorală au să vină și alte firme de casă ale Primăriei să facă ceea ce Paul Voicu a promis dar n-a făcut. 

 

Emil Popescu, USR Alba Iulia

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com