Exerciţiu militar internaţional la Alba Iulia

19 noiembrie 2012 15:280 comments

Peste 70 de militari din Bulgaria, Croaţia, Georgia şi România se pregătesc la Alba Iulia în cadrul exerciţiului multinaţional „IEL-MILU 2012” care are loc în perioada 19-23 noiembrie.
Exerciţiul este condus de colonelul dr. Mircea Vladu, comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, coordonator fiind locotenent-colnel (r) Simon Tenison din Marea Britanie. Ceilalţi reprezentanţi ai armatelor partenere sunt mr. Vladimir Pozgajcic (Croaţia), mr. Giorgi Maisuradze (Georgia), cpt. Valentin Vandev (Bulgaria), col. Viorel Roş şi col. Ioan Mocan (România). Din stafful organizatoric mai fac parte col. Gheorghe Soare (conducătorul exerciţiului IEL-MILU 2012) şi col. dr. Corneliu Dinco (comandantul Batalionului 136 geniu „Apulum” de la Alba Iulia).
Aflat la a cincea ediţie, exerciţiul reprezintă materializarea unei iniţiative regionale a patru state europene, pentru formarea unei structuri multinaţionale de integrare logistică cu sprijin din arma geniu, în scopul amenajării şi întreţinerii căilor de comunicaţii în teatrele de operaţii, cu asigurarea măsurilor de protecţie a forţelor.
Exerciţiul a fost precedat de o pregătire academică în cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” de la Sibiu şi condusă de instructorii Centrului de Excelenţă de Geniu a NATO din Ingolstadt (Germania).
Celelalte ediţii ale exerciţiului IEL-MILU au avut loc la Buzău, Bucureşti şi Pozega (Croaţia).
Iulian Brok

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com