Exponatul lunii august la muzeul albaiulian: o diploma de erou de la Marasesti

31 iulie 2017 14:390 comments

Marți, 1 august 2017, ora 11.00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia găzduieşte un nou episod din seria Exponatul lunii…

Exponatul lunii august 2017 este o diplomă de erou al Bătăliei de la Mărășești. „Piesa propusă este o diplomă eliberată pentru unul dintre cei peste 15.000 de soldați români morți sau dați dispăruți în Bătălia de la Mărășești. Manifestarea marchează și împlinirea în luna august a 100 de ani de la această bătălie, considerată drept cea mai importantă operațiune militară a României în timpul Primului Război Mondial. Exponatul lunii prilejuiește astfel una dintre nenumăratele povești care au marcat sau au transformat destinul României moderne”, se arată într-un comunicat al Muzeului Naţional al Unirii.

Reprezentanţii muzeului albaiulian precizează că la vernisarea exponatului va participa ca invitat special unul dintre strănepoții eroului de la Mărășești.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Alba şi Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com