Expoziţie chinologică în acest weekend la Alba Iulia

16 august 2012 16:000 comments

Alba Iulia face parte dintre cele 21 de oraşe din România care au dreptul să organizeze expoziţii chinologice în 2012. Pentru albaiulieni, este cea mai bună ocazie să admire cei mai frumoşi câini din România, dar şi câteva exemplare campioane din Suedia sau Ungaria.
Dincolo de caracterul de expoziţie, evenimentul va avea şi o componentă de competiţie. Câinii vor concura între ei pe 6 ringuri diferite, arbitraţi de 6 arbitri diferiţi (4 din România, 1 din Germania şi 1 din Ungaria) împărţiţi în 10 grupe, iar în cadrul fiecărei grupe, pe categorii de vârstă. C.A.C. (Certificat de Aptitudini pentru Campionat) este numele titlului care poate fi obţinut de câine, în urma participării la această competiţie. Concursul este intitulat „Alba Carolina Cup” şi este organizat în 2 zile consecutive, sâmbătă şi duminică (18 – 19 august). Evenimentul este organizat de Asociaţia Chinologică Alba (membră a Asociaţiei Chinologice Române), Primăria Municipiului Alba Iulia şi Copard – în calitate de co-organizatori.
Anul acesta, sunt înscrişi peste 450 de câini din 70 de rase diferite, printre care şi câini campioni mondiali, europeni, internaţionali sau naţionali.
Expoziţia, cu intrare liberă pentru public, se va desfăşura pe Traseul de Nord al şanţurilor Cetăţii (între Piaţa Română şi Piaţa Toboşarului), în 18 şi 19 august, după următorul program:
18 august 2012
13.00 – Acces în expoziţie / Control sanitar-veterinar al câinilor participanţi
14.00 – Mioritic Club
16.00 – Deschiderea oficială a expoziţiei
16.10 – Arbitrajul raselor la ringuri
18.30 – Demonstraţii de dresaj canin
19.30 – Best in Show
19 august 2012
07.00 – Acces în expoziţie / Control sanitar-veterinar al câinilor participanţi
09.30 – Arbitrajul raselor la ringuri
12.00 – Prezentare de rase – Copoiul Ardelenesc
13.00 – Best in Show, acordarea „Alba Carolina Cup”.
La finalul fiecărei zi, se va organiza un concurs „Best in Show”, în urma căruia se va alege cel mai bun câine al zilei. Duminică, dintre cei 2 câştigători ai fiecărei zile, se va premia cel mai frumos câine al competiţiei, care va primi cupa „Alba Carolina Cup”.
În afară de expoziţia chinologică, în cadrul evenimentului va avea loc şi o demonstraţie de dresaj. Dacă alegeţi să participaţi, vă veţi putea întâlni cu Ciprian Cordoş (şi cainele Slow) – dresorul care a ajuns în semifinala show-ului „Românii au talent”, de la ProTV.
Iubitorii Ciobăneştilor Româneşti şi ai Copoilor Ardeleneşti, se vor putea delecta şi cu o competiţie specială, dedicată acestor rase.
„De ce sunt importante premiile primite de câini? Câinii care nu au Certificat Pedigree (Pedigree = actul care atestă că animalul este de „rasă pură”), pot obţine un Pedigree de tip C, adică un certificat de tipicitate, care atestă că exemplarul respectă toate standardele rasei.
Câinilor care au Certificat Pegigree, aceste certificate (CAC) obţinute le pot garanta obţinerea unui titlu de Campion de România (R.CH.). Puii câinilor cu multe titluri CAC sau campioni, sunt extrem de valoroşi, se pot vinde cu mii, sau chiar zeci de mii de euro”, ne-au declarat organizatorii.
IMPORTANT: Accesul publicului în expoziţie cu animale de companie este interzis!!!

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com