Expoziţie pentru copii şi oameni mari

2 iulie 2012 14:580 comments

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia găzduieşte în această perioadă o expoziţie cu totul specială, o expoziţie de jucării, unele mai noi, altele vechi sau foarte vechi: sunt jucării confecţionate în perioada anilor 1900-1980. Cele 500 de jucării din expoziţia „Vitrine cu jucării pentru părinţi şi copii” sunt grupate pe categorii: figurine (păpuşi, soldaţi, omuleţi, animale, personaje din desene animate etc.), trenuleţe, maşini, tancuri, jocuri, nave spaţiale. Jucăriile speciale pentru jocul fetelor nu puteau lipsi, sunt grupate separat, într-o gospodărie în miniatură: păpuşi, bucătărie, maşină de spălat, aragaz, fier de călcat ş.a.m.d. Expoziţia este completată de imagini vechi care surprind copii.
La vernisajul care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute a fost prezent şi preşedintele Asociaţiei Muzeul Jucăriilor, ing. Cristian Dumitru, care alături de muzeograful albaiulian Ionela Mircea, a făcut o prezentare detaliată a expoziţiei.
Recomandarea noastră pentru adulţi: dacă vizitaţi expoziţia cu siguranţă veţi întâlni cel puţin o jucărie care v-a adus bucurie în copilăria voastră. Cuvintele nu pot reda sentimentul (şi al copiilor, dar şi al adulţilor) în faţa atâtor jucării, şi mai vechi şi mai noi, aşadar expoziţia trebuie neapărat văzută, de copii şi de cei mari.
Expoziţia stă la Alba Iulia până în data de 27 septembrie a.c. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com