Fabrica de portelan Apulum a produs peste 50 de milioane de piese in 2016

3 martie 2017 07:373 comments

Producătorul de articole din porţelan Apulum din Alba Iulia a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 133 milioane lei (29 milioane euro), mai mult cu 22% faţă de anul anterior, pe fondul unei cereri în creştere pe piaţa externă, conform Ziarul Financiarul.

Peste 92% din producţia fabricii de porţelan din Alba Iulia pleacă la export: în Europa şi în Mexic, iar prin intermediul companiei IKEA produsele Apulum ajung şi în America de Nord, Hong Kong, Japonia şi Coreea de Sud.

Apulum Alba Iulia este cel mai mare producător de porţelan din Europa. Apulum (fosta Porţelanul) are o singură fabrică, la Alba Iulia, cu o suprafaţă de peste 160.000 de metri pătraţi.

„Odată cu punerea în funcţiune în luna octombrie 2016 a celui de-al şaselea cuptor de ardere rapidă a porţelanului, o investiţie de aproape 10 milioane de euro care în acest moment este funcţională în totalitate, producţia totală a fabricii Apulum a ajuns la peste 18.000 de tone de porţelan anual, adică peste 50 de milioane de piese”, conform Ziarului Financiar.

Produsele Apulum sunt diversificate: porţelan pentru menaj, porţelan hotelier, obiecte decorative şi bibelouri.

Principalul client al fabricii din Alba Iulia este concernul IKEA, urmând apoi colaborări cu Rody Time (Italia), Befa (Grecia), Antonio Borras (Spania), Michael Fischer (Germania), VEGA (Germania), Creatable (Germania), Cinsa (Mexic), Aerts (Belgia), TCC din Anglia, Serland (Republica Moldova), Villeroy&Boch, Fiskars, Rosendahl, mai spun de de la ziarulfinanciar.ro.

„Peste 150 de produse diferite realizate de companii româneşti ajung pe rafturile magazinelor IKEA din întreaga lume, România aflându-se pe locul 8 în topul celor mai importante ţări furnizoare pentru retailerul suedez. Dar produsele Apulum pot fi găsite şi în reţelele de magazine Metro, Cora, Carrefour şi Tesco. Compania Apulum a ajuns la peste 1.500 de angajaţi la Alba Iulia şi are disponibile în prezent locuri de muncă în toate sectoarele de producţie. Fabrica de porţelan Apulum a fost înfiinţată în anul 1970 în Alba Iulia, fiind preluată ulterior de grupul italian Rody Time, prin cumpărarea de acesta a Assalpo”, scriu cei de la Ziarul Financiar.

În 2015 compania a avut o cifră de afaceri de 108,7 milioane de lei (24,3 milioane de euro), un câştig net de peste 7 milioane lei (1,6 milioane euro) şi un număr mediu de 1.117 de angajaţi.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com