FAPTUL DIVERS

18 august 2022 16:460 comments

LUPII RAZBOINICI CHINEZI ATACA IN HAITE

China se trezește din ce în ce mai des blocată în competiția ideologică și politică cu Occidentul, așa că Ministerul de Externe de la Beijing s-a decis să nu mai joace „cu mănuși”, așa cum o făcea înainte. „Lupii războinici” este denumirea dată noului stil de politică externă al Chinei, mult mai direct și mai agresiv decât stilul fad cu care obișnuise în ultimele decenii. În loc de declarații lungi și plictisitoare, ca înainte, „lupii războinici” pun mâna pe Twitter sau alte rețele sociale și răspund direct și uneori agresiv oricăror critici la adresa Chinei.Apa de ploaie! Oricat de agresivi ar fi, n-au nicio sansa sa-i egaleze pe lupii useristi care sfasiau totul pe Facebook innaintea alegerilor!

DAEA S-A LUAT CU MAINILE DE PAR

Aproape 400.000 de hectare de pământ arabil au fost afectate de secetă. Din totalul suprafeţelor afectate de secetă, 200.978 ha sunt cultivate cu grâu şi triticale, 30.774 ha cu orz, orzoaică, ovăz, secară, 31.019 ha cu rapiţă, 63.248 ha cu porumb, 4.575 ha cu soia, 868 ha cu mazăre, 28.240 ha cu floarea soarelui, 5.405 ha cu plante furajere şi 6.790 ha alte culturi.Suprafeţele afectate de secetă pentru care s-au întocmit procese-verbale de constatare a pagubelor au ajuns miercuri la 372.050 hectare, în 33 de judeţe, conform datelor centralizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.Din totalul suprafeţelor afectate de secetă, 200.978 ha sunt cultivate cu grâu şi triticale, 30.774 ha cu orz, orzoaică, ovăz, secară, 31.019 ha cu rapiţă, 63.248 ha cu porumb, 4.575 ha cu soia, 868 ha cu mazăre, 28.240 ha cu floarea soarelui, 5.405 ha cu plante furajere şi 6.790 ha alte culturi.Lasa ca vin inundatiile si, cu apa pana la brau, n-o sa se mai vaite nimeni de sete!

RUSII SE PREGATESC SA CUCEREASCA SERBIA!

Serbia a devenit un refugiu pentru zeci de mii de ruși după ce Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina, potrivit Deutsche Welle. Între 30.000 și 50.000 de ruși s-ar fi mutat în Serbia de la sfârșitul lui februaSerbrie. Nu există însă cifre oficiale, este o estimare în funcție de câte conturi și-au deschis la băncile sârbe.Asta e prima etapa.Etapa a doua-Putin va declansa o operatiune speciala de denazificare a Serbiei pentru protejarea cetatenilor rusi de acolo.

 

ZELENSKI VA TREBUI SA INVETE CHINEZA

Armata chineza trimite trupe in Rusia pentru a participa la un exercitiu militar comun cu Rusia si alte tari, inclusiv India, Belarus si Tadjikistan, a anuntat, miercuri, Ministerul chinez al Apararii, relateaza Reuters, citata de news.ro.Participarea Chinei la exercitiile militare comune ”nu are legatura cu situatia internationala si regionala actuala”, a precizat ministerul intr-un comunicat.Exercitiile fac parte dintr-un acord bilateral de cooperare anual in curs de desfasurare, a adaugat ministerul.Daca exercitiile se vor intinde pana in Ucraina, asta e! Ghinionul lui Zelenski!

PODUL LUI PUTIN VA DEVENI PODUL LUI ZELENSKI

Oficialii rusi au inchis podul catre Crimeea, anunta publicatii ucrainene citate de Express. In ultimele zile, zeci de mii de masini cu rusi au parasit Crimeea dupa ce Ucraina a inceput sa atace tinte din aceasta zona.Podul Crimeii, cunoscut si sub numele de Podul Kerci, leaga continentul rusesc de peninsula anexata de Moscova in 2014. Unii rusi au supranumit structura rutiera si feroviara „Podul lui Putin”.Tensiunile sunt la cote inalte in Crimeea, care a fost tinta mai multor atacuri in ultimele saptamani, fiind vizate baze aeriene si militare.Maine, poimaine Zelenki (citeste Biden) ataca si Moscova!

LUDOVIC INTAIUL L-A SALVAT PE TOBY!

Ludovic Orban a anunțat miercuri pe Facebook că Toby, câinele care a trăit 5 ani în curtea sediului central al PNL și care fusese dus în urmă cu o zi la un adăpost din Brănești, a fost adoptat și și-a găsit o nouă familie.„Dimineața am fost la adăpostul unde a fost exilat și imediat ce am plecat de acolo am început să dau sfoară în țară să găsesc o familie potrivită care să îl adopte. Din fericire, căutarea nu a durat foarte mult. În jur de 12.00 m-au sunat prietenii mei Oana și Claudiu că vor să îl adopte. Mai mult decât atât, m-au sunat chiar de la adăpostul din Brănești, unde se duseseră deja ca să îl vadă pe Toby. M-am urcat imediat în mașină și m-am întors la Brănești, unde s-au semnat imediat actele de adopție în prezența medicului veterinar”, a scris pe Facebook fostul lider liberal.Pentru un pensionar fara adapost si fara posibilitati, sau pentru un copil orfan, nu s-ar fi mobilizat, dar Toby ii lingea mana, facea sluj si dadea din coada  asa ca merita!

BULGARII AU INCEPUT DEJA SA CREASCA GREIERI SI LACUSTE PENTRU CONSUM?

Mai mulți antreprenori și fermieri din Bulgaria au înființat Asociația Producătorilor și Procesatorilor de Insecte, potrivit publicației Lantul Alimentar. În timp ce majoritatea românilor respinge noile tendințe alimentare, cum ar fi introducerea în alimentație a proteinelor extrase din insecte, vecinii noștri bulgari au înțeles oportunitatea uriașă pentru dezvoltarea unor afaceri de profil.Asociația a organizat recent o masă rotundă în parteneriat cu Asociația Bulgară de Startup, printre participanți numărându-se Cleantech Bulgaria, Camera de Comerț franco-bulgară, Endeavour Bulgaria, Black Peak Capital Investment Fund, producătorii de alimente ecologice Harmonica și NV3.Castraveciorii bulgaresti vor deveni o raritate, bulgarii se vor reprofila pe insecte!

PUSCARIE PENTRU UTILIZAREA CARDULUI SOCIAL?

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat miercuri, la Digi24, despre beneficiarii care au folosit cardurile sociale ale Guvernului pentru băuturi alcoolice şi ţigări, că ”amenzile ajung undeva în jurul a 6.500 de lei”, însă, dacă vor vedea că acest fenomen se generalizează, pot fi introduse şi sancţiuni mai dure.Ti-ai luat o sticla de tuica  sau rachiu cu cardul social? Puscaria te mananca!

 

 

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com