FAPTUL DIVERS

8 mai 2023 22:020 comments

CODRU-I FRATE CU CODRUTA!

Sefa Parchetului European, Laura Codruta Kovesi, a declarat, luni, nu are intentia de a candida la alegerile prezidentiale dupa ce isi va incheia mandatul de procuror-sef.Kovesi s-a aflat recent la Cluj, iar anumite publicatii au sustinut ca isi pregateste candidatura la prezidentiale.”Nu ma pregatesc pentru nicio candidatura. Am avut o vizita de doua zile in concediu, in timpul meu liber. Cred ca nu este nicio problema daca in timpul meu liber ma duc intr-o librarie, intr-o biserica sau intr-o cofetarie. Este alegerea mea. Este tot alegerea mea in timpul liber cum ma imbrac. Nu inseamna ca daca am luat ie atunci cand ma duc la biserica ca candidez la presedintie.Am spus de mai multe ori ca nu candidez. Nu m-am razgandit. Singur, incepand de astazi si maine sunt aici in calitate oficiala. Vizitez colegii, vizitez biroul nostru din Romania. Avem 35 de birouri in 22 de state membre. Le-am vizitat aproape pe toate”, a declarat Laura Codruta Kovesi intr-un interviu Euronews.Ea a comentat si faptul ca se afla in fruntea sondajelor de opinie privind posibilii candidati la presedintie. ”Eu n-am cerut sa nu fiu in niciun sondaj, dar probabil ca sunt persoane care nu pot trai fara sa se gandeasca la mine. N-am vreo explicatie”a subliniat Kovesi.Intrebata ce va face din 2026, dupa incheierea mandatului de sefa a Parchetului European, Kovesi nu a dorit sa dea detalii pe acest subiect. ”Stiu ce voi face, dar nu voi candida la presedintia Romaniei”, a mentionat ea.Pe cat pariem ca se va razgandi?

TINERII NOSTRI VOR CANTA PE LA ALTE MESE!

Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani sunt invitați să participe la selecţia anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO – The European Union Youth Orchestra). Este una dintre cele mai importante șanse pentru tinerii din România, orchestra reunind cei mai talentați și promițători artiști din Europa.Termenul limită pentru înscriere pentru România este 9 octombrie.EUYO este un proiect muzical european care reuneşte cei mai talentaţi muzicieni din toate ţările membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de renume internaţional.Pentru cele aproximativ 120 de locuri din orchestră se organizează anual selecţii în fiecare ţară. De asemenea, EUYO are o listă de rezervă cu aproximativ 200 de muzicieni, care au şansa să cânte în orchestră în timpul anului.În mai multe țări în care numărul de candidați este mare sau din alte motive administrative, există două runde de audiții care se derulează fie live, fie online, în funcție de țară.Mai, copii, pe vremurile astea va mai arde de cantat?

CAMATARI JEFUITI!

Patronii unei case de schimb valutar din Câmpina au fost jefuiți în plină stradă de o uriașă sumă de bani, peste 900.000 de euro, potrivit unor surse. Tâlhăria a avut loc în toamna anului trecut, iar suspecții au fost prinși recent și aduși la Ploiești pentru audieri, relatează Ziarul Incomod.Jaful s-a petrecut în fața locuinței celor doi soți care administrează o casă de schimb valutar din Câmpina. Erau în mașină când au fost atacați de persoane care au rămas necunoscute câteva luni. Victimele au fost bătute cu bestialitate astfel că nu au putut să ceară ajutor imediat. Când și-au revenit, deja tâlharii erau departe. Cel mai probabil hoții au acționat la pont, susțin sursele citate.Nu este clar la acest moment de ce patronii casei de amanet se aflau cu o așa suma mare de bani în mașina parcată în fața locuinței lor. Sunt mai multe variante care se vehiculează la această oră, dar niciuna confirmată oficial.Hoții au fost identificați și prinși după jumătate de an de la săvârșirea faptei. Fac parte dintr-o grupare specializată în astfel de tâlhării. Principalii suspecți, o parte dintre ei din București, au fost aduși deja la Ploiești pentru a fi audiați.Potrivit unor informații obținute în exclusivitate de ziarulincomod.ro, audierile au loc la sediul DIICOT din Ploiești.Cand hotul pe hot a furat si dracul s-a mirat!

CHARLES O SA SE APUCE SI DE VIDEOCHAT?

Primul portret oficial regelui Charles al III-lea a fost prezentat public luni, pe contul de Twitter al familiei regale, o fotografie care va rămâne în istorie, după ceremonia încoronării de sâmbătă, însoţită de un mesaj semnat de rege.Cu coroana inmperială pe cap, sceptrul în mâna dreaptă şi Globul Regal în mâna stângă, suveranul fixează cu privirea obiectivul aparatului de fotografiat.El pozează în Sala Tronului, în Palatul Buckingham, la Londra.N-AR FI PRIMA PERSOANA CARE POZEAZA PENTRU BANI!

EROUL CARE L-A ARESTAT PE EROU!

Generalul bolivian care l-a capturat pe Che Guevara a murit la vârsta de 84 de ani. Devenise erou național după ce l-a capturat pe revoluționarul cubanez născut în Argentina Ernesto Che Guevara de la Serna. Gary Prado Salmon a murit într-un spital din provincia Santa Cruz din țară, a anunțat sâmbătă pe Facebook fiul său, Gary Prado Arauz.„Ne lasă o moștenire de iubire, onestitate și har. A fost o persoană extraordinară. Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut în această perioadă de agonie. Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a spus Arauz.

Născut în 1938, Salmon, care a fost paralizat la coloana vertebrală în 1981 după ce a fost împușcat accidental, s-a retras din armată în 1988.Guevara a fost capturat în Bolivia la 8 octombrie 1967, într-o operațiune comună a armatei boliviene și a Agenției Centrale de Informații (CIA) a SUA, care a învins o insurecție comunistă organizată de Che Guevara.Un operativ CIA, Felix Rodriguez, a fost prezent și a avut o ultimă convorbire, de două ore, cu celebrul revoluționar, înainte de a fi executat, la 9 octombrie, potrivit unor documente declasificate în 2020, publicate pe nsarchive.gwu.edu. În timpul discuției, Che i-a spus că Fidel Castro nu a fost comunist înainte de succesul Revoluției cubaneze.Un ofițer de armată l-a executat pe Guevara la o școală din zona rurală La Higuera, 800 de kilometri de capitala administrativă a Boliviei, La Paz.Che Guevara părăsise Cuba, unde a fost un aliat cheie al liderului comunist Fidel Castro, după triumful revoluției din 1959, pentru a conduce mișcări de gherilă în alte țări, devenind un erou pentru comuniștii din întreaga lume.Trupul lui Che a fost îngropat într-un loc secret. În 1997, rămășițele sale au fost descoperite, exhumate și returnate în Cuba, unde a fost reîngropat.Abia peste multi ani vom sti care a fost ero si care criminal!

IN INCHEIERE, CATEVA CURIOZITATI

 1. Templul Parthenon din Atena, construit în secolul al V-lea î.Hr., este dedicat zeiței Atena și a fost construit în doar 9 ani.
 2. În timpul Războiului de Independență al Statelor Unite, Benjamin Franklin a propus ca ursul să devină animalul național al țării, dar a fost în cele din urmă ales vulturul.
 3. Cleopatra al VII-lea, ultima regină a Egiptului, nu era egipteancă în totalitate. Ea era de origine greacă și avea strămoși macedoneni.
 4. În timpul erei victoriene, picăturile de cristal de zahăr erau considerate foarte prețioase și erau afișate ca obiecte de lux în casele bogate.
 5. Călugării benedictini au creat prima rețetă cunoscută de șampanie în secolul al XVII-lea într-o mănăstire din Franța.
 6. În timpul Primului Război Mondial, otrăvurile chimice precum gazul mustar și clorul au fost folosite ca arme în premieră.
 7. Cea mai veche bicicletă încă existentă, datând din 1817, a fost numită “călătorie fără mâini” deoarece nu avea ghidon.
 8. Până în secolul al XIX-lea, în Europa, adulții și copiii purtau haine de aceeași culoare, iar diferențierea se făcea prin lungimea fustelor și prin decorațiunile aplicate.
 9. În timpul Revoluției Franceze, calendarul revoluționar a fost introdus în 1793, înlocuind calendarul gregorian. Numele lunilor și zilelor au fost schimbate pentru a elimina asocierile religioase.
 10. Biblioteca din Alexandria, construită în Egipt în secolul al III-lea î.Hr., a fost considerată una dintre cele mai mari biblioteci din antichitate, conținând aproximativ 700.000 de volume.
 11. Prima fotografiere a avut loc în 1826, când Joseph Nicéphore Niépce a realizat o imagine a unei clădiri folosind un proces chimic pe o placă de metal acoperită cu bitum de Judeea.
 12. În anul 1503, navigatorul portughez Vasco da Gama a descoperit calea maritimă către India prin Capul Bunei Speranțe, deschizând astfel calea pentru comerțul european cu Orientul.
 13. În timpul Războiului Rece, Germania a fost divizată în două părți, Germania de Est (Republica Democrată Germană) și Germania de Vest (Republica Federală Germania), iar orașul Berlin a fost împărțit în patru sect
Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com