Femeia de 60 de ani retinuta la Abrud a creat un prejudiciu de peste 3,2 milioane lei

25 august 2017 13:371 comment

Joi, 24 august 2017, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de D.A., o femeie în vârstă de 60 de ani, din Abrud, care este cercetată, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave”, „delapidare cu consecințe deosebit de grave”, „neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave” şi „fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Din cercetările poliţiştilor reiese că în perioada 2010-2017, în calitate de angajată a C.A.R. Credit Teiuş – Sucursala Abrud, prin serviabilitate exagerată, ar fi câştigat încrederea membrilor casei de ajutor reciproc, în scopul de a opera în conturile acestora, fără acordul lor.

Mai mult, folosindu-se de documente întocmite în fals, aceasta ar fi încheiat contracte de împrumut, pe numele membrilor CAR, fără acordul sau cunoştinţa acestora, şi-ar fi însuşit sumele de bani, aferente contractelor şi ar fi efectuat retrageri de numerar din fondul social al mai multor membri.

Prejudiciul total estimat este de 3.220.000 lei, cauzat prin încheierea, în fals, a 374 de contracte.

În acelaşi dosar penal este cercetată, sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave, I.S.A., o femei în vârstă de 32 de ani, din Abrud, care, în calitate de angajată a aceleiaşi case de ajutor reciproc, nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu şi nu a verificat modul de întocmire al contractelor.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat documente de evidenţă contabilă şi medii electronice de stocare, iar cele două femei au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri.

În cursul zilei de vineri, 25 august, femeia va fi prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru dispunerea măsurilor legale.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com