Femeie de 73 de ani, înşelată de un bărbat

16 februarie 2012 14:270 comments

Poliţia Oraşului Cugir a fost sesizată miercuri, de o femeie de 73 de ani, din Cugir, că în data de 12 februarie a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat care s-a prezentat ca fiind angajat al unei societăţi de telecomunicaţii, care a anunţat-o că a câştigat 20.000 de lei.
Pentru a valida premiul, apelantul i-a solicitat femeii să depună pe numele a două persoane suma totală de 2.680 lei.
Femeia a expediat banii prin mandat poştal iar ulterior a conştientizat că a fost înşelată şi a anunţat poliţia. Poliţiştii din Cugir efectuează cercetări pentru identificarea autorului, tragerea lui la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.
„Deoarece acest gen de faptă de înşelăciune este des întâlnită, recomandăm tuturor cetăţenilor să fie sceptici atunci când sunt anunţaţi din senin prin telefon că au câştigat bunuri şi sume de bani. Să manifeste prudenţă atunci când un străin le cere să le comunice telefonic date cu caracter personal şi cu atât mai mult când le cere să plătească diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa – zisului premiu. Să verifice datele de la firmele unde se presupune că sunt câştigători, înainte de a spori contul escrocilor cu sume de bani. Să anunţe de urgenţă cea mai apropiată unitate de poliţie”, ne-a comunicat purtăturl de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com