Festival de pricesne la Catedrala Reîntregirii

23 mai 2012 15:100 comments

În perioada 26-27 mai 2012, de la ora 20:00, la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia se va desfăşura prima ediţie a Festivalului de Pricesne, intitulat „Cântaţi Domnului cu bucurie”.
Prima seară este rezervată grupurilor tradiţionale, care pe lângă repertoriul folcloric cunoscut, interpretează şi pricesne minunate închinate Domnului şi Maicii Sale Sfinte. Astfel, îmbrăcaţi în portul străvechi românesc, vor păşi cu smerenie în Catedrala Reîntregirii şi vor aduce Slavă lui Dumnezeu: Grupul vocal bărbătesc „Sâncelenii” din Sâncel, Grupul folcloric mixt „Dor de pe Târnavă” din Cetatea de Baltă, Grupul vocal al Bisericii Ortodoxe din Biia, Grupul vocal feminin „Doruri tărtărene” din Tărtăria şi Corul Bisericii Ortodoxe „Naşterea Domnului” din Galda de Jos, toate aceste grupuri fiind foarte apreciate pentru deosebita activitate desfăşurată de-a lungul timpului.
A doua seară de festival este rezervată copiilor, programul de pricesne fiind asigurat de aproximativ 150 de elevi din cadrul celor şase cercuri pedagogice ale judeţului Alba: Alba Iulia, Sebeş, Cugir, Aiud, Câmpeni şi Blaj. Însoţiţi de dascălii lor, copiii, îmbrăcaţi în frumoasele straie populare, vor prezenta, timp de o oră, un program de pricesne, cu mult talent şi dăruire.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba (ATMA), Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Asociaţia Doxologia. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com