FESTIVALUL CAVALERESC AL VINULUI ROMÂNESC

1 octombrie 2021 20:170 comments

ediția a II-a, Alba Iulia, 1-3 octombrie 2021
Ordinul European al Cavalerilor Vinului organizează, în parteneriat cu Grupul Jidvei, cea de-a doua ediție a Festivalului Cavaleresc al Vinului Românesc. Evenimentul, al cărui principal obiectiv este promovarea celor mai importanți producători de vinuri din România, va avea participare internațională și se va desfășura în perioada 1-3 octombrie 2021 atât în Cetatea Alba Carolina, cât și la Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă, simbol de preț al Grupului Jidvei.
Programul festivalului este unul complex și include o sesiune academică susținută de
Prof.Univ.Dr Dan Boboc, procesiune cu ritual cavaleresc, defilarea Cavalerilor pe traseul Obelisc – Str. Mihai Viteazul – Muzeul Unirii din Alba Iulia, însoțiți de fanfară și de Garda Cetății și dineu festiv.
Ziua de vineri, 1 octombrie 2021, este dedicată partenerului nostru, Grupul Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România. Prin activitățile pregătite, partenerii noștri lansează participanților la Festivalul Cavaleresc al Vinului Românesc invitația de a descoperi universul vinurilor Jidvei și de a afla mai multe despre istoria și tradițiile vitivinicole ale Transilvaniei.
Cunoscuți pentru ospitalitatea și bucuria de a primi oaspeți, dar mai ales pentru vinurile care exprimă atât de bine specificul unui terroir unic, cel al Văii Târnavelor, reprezentanții Jidvei au pregătit un program care include vizitarea cramelor și a plantațiilor viticole ale Grupului, degustări ale unor dintre cele mai apreciate și premiate vinuri Jidvei și o cină cu preparate pline de savoare pregătite după vechi rețete transilvane în atmosfera de poveste a impozantului Castel Bethlen-
Haller din Cetatea de Baltă.
Festivalul Cavaleresc al Vinului Românesc se încadrează în seria de manifestări dedicate  Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc.
IN HONOREM DEI et IN HONOREM VINI Ordo Equestris Vini Europae este o organizație internațională prezentă în 28 de țări, care reunește în rândurile sale un număr de peste 5.000 de membri, personalități ale vieții economice

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com