Festivalul copiilor la Grădiniţa nr. 12 din Alba Iulia

12 iunie 2012 14:342 comments

Muzica şi buna dispoziţie au fost prezente marţi, 12 iunie, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia, unde s-a desfăşurat cea de-a V-a ediţie a Festivalului copiilor “Să cresc mare şi sănătos!”, festival organizat de grădiniţa gazdă sub coordonarea directorului Suciu Veronica şi IŞJ Alba, reprezentat de inspector de specialitate Ignat Eugenia.
Potrivit purtătorului de cuvânt Ioana Delia Decean al Grădiniţei nr. 12, anul acesta au participat 12 grădiniţe, fiecare cu câte două formaţii, în jur de 362 de copii. Micuţii dansatori, coordonaţi de educatoarele lor şi de instructori de dans, au urcat pe scena amplasată în curtea grădiniţei, prezentând publicului format din copii, educatoare, părinţi şi bunici, dansuri populare, sportive, ritmice, etno, moderne, majorete, de societate etc.
Efortul micuţilor dansatori nu a rămas nerăsplătit, fiecare copil primind câte un cadou constând în cărţi pentru copii, jucării, dulciuri precum şi diplome de participare.
„Ne bucurăm că an de an creşte numărul participanţilor. Acest proiect dezvoltă un demers educativ ce promovează mişcarea de orice fel la preşcolari, ca modalitate de menţinere a stării de sănătate şi de influenţare a unei evoluţii corecte şi armonioase a organismului. Astfel, este o finalitate a programului educaţional Kalokagathia, prin acest proiect realizându-se o extindere a experienţelor pozitive din domeniul stimulării interesului pentru educaţie fizică şi sport, la nivel naţional”, au mai precizat cei din cadrul organizatorilor. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com