Florin Roman nu renunţă la proiectul Capitală Culturală Europeană

9 octombrie 2012 14:500 comments

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, a declarat public că nu renunţă la ideea ca oraşul Alba Iulia să devină candidat cu şanse în proiectul Capitală Culturală Europeană.
„Vreau să avem o discuţie foarte serioasă, tranşantă, cu factorii de decizie din Alba Iulia, cu Primăria Alba Iulia. Nu vreau să lăsăm lucrurile aşa în aer. Cred că acest proiect nu poate fi făcut decât în echipă, de aceea o să solicit sprijinul tuturor, şi al Primăriei Alba Iulia şi albaiulienilor.
În situaţia de faţă, Alba Iulia poate candida pentru titlul de Capitală Culturală Europeană doar în anul 2021.
După ce se vor încheia alegerile parlamentare, când săbiile se vor băga în teacă, sper să stăm la masa dialogului. Aş vrea ca acest proiect să nu mai fie politizat, poate am greşit şi eu promovând acest proiect foarte mult”, a declarat vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman.
La rândul său, Ioana Bogăţan, managerul Teatrului de Păpuşi „Prichindel” a afirmat că un asemenea proiect este imposibil fără susţinerea locuitorilor oraşului: „E nevoie de sprijinul albaiulienilor, altfel proiectul nu poate reuşi. Dacă mă gândesc la Festivalul de Teatru, am înţeles că unii au părăsit sala la spectacolul în limba maghiară (Othelo). Dacă dorim să avem acest proiect, Capitală Culturală Europeană, albaiulienii ar trebuie să fie mai deschişi, mai receptivi, mai înţelegători faţă de orice spectacol artistic, indiferent în ce limbă se joacă (maghiară, franceză sau orice altă limbă) sau dacă se folosesc limbaje artistice diferite de cele clasice în teatru: dans, imagine, spectacole non-verbale, de animaţie etc”.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com