Florin Roman: PSD sustine Centenarul Unirii prin… vorbe

15 februarie 2017 15:400 comments

Roman

Centenarul Unirii care va avea loc anul viitor a stârnit deja numeroase declaraţii şi contre între liberali şi social-democraţi.

Deputatul Florin Roman lansează atacuri spre colegii PSD din Parlament:

„Centenarul Unirii trebuie să fie un obiectiv asumat de toți politicienii români și sprijinit în egală măsură de toate partidele. Din păcate, PSD susține doar prin vorbe acest obiectiv, ignorând cu desăvârșire organizarea unor evenimente pe măsura momentului istoric care marchează 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Cu ocazia dezbaterilor la bugetul de stat pe 2017, am atras atenția, de la tribuna Parlamentului, asupra faptului că guvernul Grindeanu nu a găsit niciun leu în visteria țării pentru a pregăti Centenarul Unirii de anul viitor.

Reprezentanții PSD și ALDE sunt patrioți doar în declarații, dar când vine vorba să treacă de la vorbe la fapte, nu-i mai pătrunde așa puternic fiorul național.

După ce am atras atenția public asupra lipsei fondurilor pentru organizarea evenimentelor destinate Centenarului Unirii, reprezentanții guvernului Grindeanu m-au invitat la o dezbatere în vederea structurării „componentei educative și de cercetare a programului național de regătire a Centenarului”.

Astfel de dezbateri vor avea loc în toate centrele universitare regionale și probabil că anul acesta guvernul nu va bifa pentru Centenarul Unirii decât discuții și întâlniri de acest gen, finalizate desigur cu un raport consistent.

Solicit guvernului Grindeanu, care organizează aceste evenimente prin intermediul Departamentului Centenar, să organizeze mai puține dezbateri și să aloce fonduri nu doar pentru discuții și rapoarte , ci și pentru evenimentele care trebuie să marcheze acest moment special al istoriei noastre. Mai multe fapte, mai puține vorbe !”.

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com