FLORIN ROMAN SE PUNE BINE CU VETERANII!

13 aprilie 2019 18:580 comments

“Mizeria și sărăcia in care se zbat mulți dintre cei peste 60.000 de invalizi, veterani și văduve de război, dramele personale ale unor eroi medaliați pentru curajul de pe front, ajunși să cerșească, m-au determinat să inițiez un proiect de lege pentru creșterea valorii îndemnizațiilor acestor categorii la nivelul celor ale revoluționarilor. La ora actuala, un veteran sau vaduva de război este pur și simplu umilit de PSDragnea, care prin OUG 103/2019 oferă incredibila indemnizație de… 600 de lei. Total insuficient măcar pentru plata medicamentelor, pentru ca de o viața decenta nici nu poate fi vorba. Urmare a prevederilor OUG 103, majoritatea PSD-ALDE din Senat a dat un raport de respingere propunerii legislative prin care indemnizațiile și veteranilor ajungeau la nivelul salariului minim pe economie, înmulțire cu acel coeficient aplicabil revoluționarilor. Și care ar fi generat un venit mediu de circa 2.000 de lei, pentru invalizi, veterani și văduve de război, din care eroii noștri ar fi putut măcar să aibă o bătrânețe decentă. Cu cinism, senatorii puterii au respins propunerea PNL”, a afirmat Florin Roman, printr-un comunicat de presă difuzat sâmbătă și citat de Mediafax.

Deputatul PNL acuză guvernarea PSD că îi discriminează și își bate joc de invalizii, veteranii de război și de văduvele acestora.

 

El anunta ca va depune in Parlament un proiect de lege vizand aducerea pensiiloe veteranilor , mutilatilor si a vaduvelor de razboi la nivelul pensiilor revolutionarilorInițiativa prevede majorarea anuală a indemnizațiilor, cu 100% din rata inflației pe anul precedent.„Vom continua lupta în Camera Deputatilor, pentru ca este inadmisibil sa fie bani pentru pensiile speciale ale parlamentarilor, iar cei care au luptat pe front pentru apărarea țării sa fie bătaia de joc a guvernului PSDragnea. Totodată, în calitate de deputat PNL, săptămâna viitoare voi depune un nou proiect de lege, pentru indexarea anuală, cu rata inflației a îndemnizațiilor invalizilor, veteranilor și văduvelor de război. Eroii noștri nu trebuie uitați niciodată și nici intr-un caz umiliți, așa cum face cu ei PSDragnea! Au găsit 46 de milioane de euro pentru subvenția PSDragnea, dar refuza sa aducă indemnizațiile invalizilor, veteranilor și văduvelor, măcar la nivelul îndemnizațiilor plafonate ale revoluționarilor, discriminați și ei, prin “înghețarea” la nivelul de anul trecut prin celebra OUG 114. O bătaie de joc la adresa eroilor care au luptat pe front și a celor care au înfruntat regimul Ceaușescu!”, a conchis liberalul.

Proiectul lui Florin Roman prevede modificarea articolului 1 al Legii nr.49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război.

Astfel, inițiativa liberalului introduce un nou alineat la articolul respectiv care prevede că: „(2) Indemnizația prevăzută la alin. (1) se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflației realizată pe anul precedent”.

Conform legii în vigoare, de la 1 ianuarie a.c., invalizii de război primesc, lunar, 1.500 de lei, pentru marii mutilați și cei încadrați în gradul I de invaliditate. Cei încadrați în cadrul I de invaliditate primesc 1.000 de lei lunar și cei încadrați în cadrul III de invaliditate beneficiază, lunar, de 900 lei. De asemenea, veteranii de război au 600 de lei lunar, iar văduvele de război, dacă nu s-au recăsătorit, primesc tot 600 de lei pe lună.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com