Focarul COVID de la Colegiul Militar: exemplu de incapacitate !

23 februarie 2021 09:430 comments
 
Europarlamentarul Victor Negrescu a avut un comentariu foarte acid, dar aplicat pe problematica redeschiderii școlilor în România, la modul în care acest proces a fost realizat. Faptul că nu se fac anchete epidemiologice reale, măsurile se iau după urechi, iar în județul Alba elevii nu sunt testați au făcut ca în mai puțin de o lună de zile situația să devină cel puțin îngrijorătoare. Este însă tot mai evidentă incompetența cu care se tratează subiectul de către decidenții la nivel național sau județean.  În acest sens, Victor Negrescu (europarlamentar PSD) a declarat pe contul său de Facebook:
 
“Focarul de Covid-19 de la Colegiul Militar din Alba Iulia este ilustrația incapacității guvernului în a gestiona adecvat redeschiderea școlilor dar și o nouă dovadă privind lipsa măsurilor luate de autoritățile locale și județene pentru sprijinirea unităților școlare din județul Alba.
În timp ce majoritatea USR-PNL din Alba se plânge prin mass-media fără să facă nimic, doar la Colegiul Militar din Alba Iulia avem, conform presei, deja peste 63 de cazuri de Covid-19, iar cifrele naționale sunt la fel de îngrijorătoare fără ca autoritățile să vină cu măsuri de prevenție.
Înainte de redeschiderea școlilor am spus că, datorită modului în care se face redeschiderea școlilor, acestea vor deveni focare în mai puțin de două săptămâni și iată că am avut, din păcate, dreptate.
Cine își asumă răspunderea pentru acest dezastru? Este timpul ca actualii guvernanți și liderii politici locali din județul Alba să își asume răspunderea politică pentru acest dezastru.
Astfel, în perioada 8 – 19 februarie 2021 (până în ora 18:00) avem în țară:
– 730 de clase cu activitate suspendată
– 809 elevi confirmați
– 638 de angajați confirmați
Rămân partizanul redeschiderii școlilor, de aceea am propus un plan concret privind modul în care se poate face aceste lucru: (https://bit.ly/3rsOQEZ). Am propus și la nivelul județului Alba un set de măsuri prin #PactulPentruAlba: (https://bit.ly/3sfGTU7). Din păcate, cei care decid nu au vrut să citească…”

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com