Focuri de armă la Vinţu de Jos

14 octombrie 2012 12:120 comments

Sâmbătă dimineaţa, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a fost sesizat prin 112cu privire la faptul că, pe strada Mihai Eminescu din localitatea Vinţu de Jos, un bărbat a tras mai multe focuri de armă asupra unei alte persoane.
Imediat au fost alertate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică din Vinţu de Jos, care, la scurt timp după sesizare, l-au identificat, somat, dezarmat, imobilizat şi condus la sediul poliţiei pe suspect, asupra căruia a fost găsită o armă veche tip ZB cu ţeavă ghintuită, retezată, cu patul tăiat şi un cartuş calibru 7,92 mm, datat 1939.
Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare complexă constituită la nivelul IPJ Alba, s-a stabilit că suspectul, Nicolae A., de 55 de ani, din localitatea Inuri, comuna Vinţu de Jos, a găsit arma şi 4 cartuşe, calibrul 7,92 mm, într-o anexă (şură) a imobilului său în urmă cu aproximativ 10 – 15 ani, armă pe care nu a predat-o autorităţilor şi nici nu a folosit-o până în data de 13 octombrie.
Evenimentul s-a produs ca urmare a faptului că, în urmă cu aproximativ o săptămână, suspectul a fost părăsit de soţia sa care a plecat la concubinul ei, un bărbat de 51 de ani, din comuna Vinţu de Jos.
Pentru a-l intimida în vederea determinării să renunţe la relaţia cu soţia sa, sâmbătă, 13 octombrie, ştiind că concubinul soţiei sale va merge la târg, în localitatea Vinţu de Jos, suspectul a luat arma şi cele 4 cartuşe şi a mers în târg, dar întrucât nu l-a găsit, a luat decizia de a se întoarce acasă. Pe strada Mihai Eminescu din Vinţu de Jos a întâlnit victima, care împreună cu mama sa se deplasa cu o căruţă, tractată de doi cai.
Suspectul a tras înspre victimă două focuri de armă, însă aceasta nu a fost rănită, după care a plecat spre centrul localităţii, iar când a ajuns în dreptul căruţei, observând şi echipajul de poliţie care se apropia de el, a executat încă un foc de arma rânindu-l pe unul dintre cai.
Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, iar în funcţie de rezultatul acestora, va fi stabilită încadrarea juridică a faptelor şi vor fi dispuse măsurile legale.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com