Fondul Național Unic de Asigurari Sociale de Sănătate, o vacă bună de muls…în familie

10 mai 2021 19:080 comments

Nu cred că mai reprezintă o surpriză pentru nimeni faptul că de ani de zile, fondurile Casei Județene de Sănătate Alba sunt gestionate discreționar, așa cum dorește conducerea Casei, împreună cu bunii prieteni din departamente asociate, precum Direcția Relații Contractuale.
Printr-un sistem bine construit de “pile, relații și cumetrii”, lanțul prezentat favorizează furnizori privați de servicii medicale, beneficiind de protecție și tratament preferențial.
Cu siguranță nu vă este străin un anume Centru medical, sau după cum se autointitulează “singurul spital privat de psihiatrie din regiune”. Surprize, surprize, dar nu cu Andreea Marin ci cu Laura Cătană.
Într-o anumită perioadă de timp, ar fi obținut bani de la bugetul FNUASS, în baza contractului încheiat cu casa, deși nu mai avea acest drept, odată cu mutarea punctului de lucru.
Și, după cum spune eternul Murphy, dacă există o singură excepție, cu siguranță sunt mai multe: medici care preiau listele de pacienți de la medici pensionari din alt oraș, deși nu au cabinet de lucru acolo, pe baza unor “telefoane de la partid” ș.a.
Cât despre încadrări, nu cred că mai este o noutate pentru nimeni, vastul hățiș al relațiilor din instituții de stat, fini ajunși ca Făt-Frumos din șoferi în funcții de conducere, precum și concursuri organizate cu dedicație pe principiul “concursul se ține joi, dar postul e ocupat de marți”.
Un anume arendaș ar fi luat în arendă supraevaluată și serviciile de îngrijire la domiciliu, pe baza acelorași relații, cu girul șefilor din sănătatea locală, că bugetul duce.
Cât despre controalele efectuate, dacă “ai pe cineva” acolo unde trebuie și care îți mai este și dator, dormi liniștit.  

Bogdan Toma

 
 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com